Forumki.Com

Tam Versiyon: Doğal Ürünlerle Sivilce Tedavisi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: dogal-urunlerle-sivilce-tedavisi-kadinay...566834.jpg]Sivilce ve akne bilindiği gibi gıda ve içeceklerden yok iyice hormonal bozukluklardan kaynaklanan bir hastalıktır. Tükettiğimiz gıdaların sivilceler üstünde sadece %5 oranında etkisi bulunmaktadır. Ergenlik döneminde androjen dediğimiz hormon harika derecede çok yükseliyor ve cild yağlanıyor, bu yağlı tabakaya yatsı katman adı veriyoruz, yatsı tabaka cildin yüzeyine yatarken bir mikroplaşma ortaya çıkıyor ve gözenekleri tıkıyor.

Yanlış hijyen ürünleri, hatalı sıkmalar ve oynamalar sivilceyi bir akneye çeviriyor, akne gitgide derinleşiyor ve şipşak yayılıyor.  

Kimyager ve Cilt Uzmanı Şems Arslan Doğal sivilce tedavisi ve sivilce tipleri hakkında bizlere fazla yardımcı bilgiler veriyor, bu yazımızı mutlaka inceleyin.

[B]Sivilcenin 3 Tipi Vardır[/B]Birinci Dereceli Sivilceİkinci Dereceli SivilceÜçüncü Dereceli SivilceYüzünüz de 1 ile 10 arasında sivilce varsa ‘’birinci derece’’Yüzünüz de 10 ile 40 arasında sivilce varsa ‘’ikinci derece’’Yüzünüzde 40 ile 40’dan fazla sivilce varsa ‘’üçüncü derece’’[B]Birinci Dereceli Sivilce[/B]Birinci dereceli sivilceleri elinizin altındaki alternatif ürünler ile çare uygulayarak bunun önüne geçmeniz mümkündür.Günde 2 kez sabahleyin ve akşam almak üzere arıtma yeterli olacaktır.1 ile 10 arasında sivilcesi olanların ayda 1 kere ‘’PEELING’’ yaptırması gerekli1 ile 10 arasında sivilcesi olanların 3 hafta baştan başa her gün 3 bardak domates suyu tüketerek sivilce ve akneleri kurutarak tedavi etmeleri mümkündür.[B]İkinci Dereceli Sivilce[/B]İkinci dereceli sivilceleri alternatif ürünler ile çare etmeniz muhtemel değildir. Eğer yüzünüz de 10 ile 40 arasında sivilce varsa burada hekim yardımı almalısınız, ve uzmanların tavsiyeleri ile maske ve tonik uygulamaları yapabilirsiniz.[B]Üçüncü Dereceli Sivilce[/B]Üçüncü dereceli sivilcelerde elbette rast gele bir mahsul kullanmamalısınız. Mutlaka bilirkişi bir doktora danışıp hormon ilaçları ve antibiyotikler ile çare görmeniz gerekmektedir.[B]Birinci Dereceli Sivilceler İçin Arıtma Toniği[/B]1 yemek kaşığı ayn-ı sefa çiçeği1 yemek kaşığı meyan kökü300 gr kaynar su1 limon suyu1 tatlı kaşığı tuzlu Hazırladığınız karışımı 1-2 gün beklettikten daha sonra uygun bir şekilde süzün ve yüzünüze günde 5-6 defa her bir saatte bir pamuk ile pansuman yapın. Bu karışımı fazla rahatlıkla çocuklarınız içinde kullanabilirsiniz.

[B]İkinci Dereceli Sivilceler İçin Arıtma Toniği[/B]2 bardak kaynar su1 rendelenmiş salatalık1 yumurta akı2 yemek kaşığı tuz3 damla iyot1 yemek yemek kaşığı bal3 damla tentürdiyot1 yemek kaşığı orulla çamuru (kırmızı veya sarı çamurda olabilir)İkinci dereceli sivilceler için fazla yararlı olan bu karışımı 24 saat bekletin. sonra tamamen süzün ve bir pamuk yardımı ile yüzünüze pansuman yapın.

 

Etiket sivilce tedavisi bitkisel cabuk iyilestıren sıvılce formullerı sivilceler için tavsiyeler cilt temizliği yüz temizliği yüzdeki sivilce tedavisi

kadinay