Forumki.Com

Tam Versiyon: Acılı Fasulye Ezmesi (düdüklü)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: thumb_TurluTursusu2.jpg]

1 Su bardağı kuru fasulye

2 Tatlı kaşığı acı biber salçası

Kaşar peyniri rendesi

2 Diş dövülmüş sarımsk

Yarım dere bardağı zeytinyağı

Pul biber

kekik

tuzlu

Kuru fasulyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede ayrıntılarıyla haşlayın. Mutfak robotuna salça, kekik, sarımsak, zeytinyağı, pul biber, tuz koyup çırpın. Bunların üstüne haşlanmış ve suyu süzülmüş fasulyeyi katıp, püre kıvamına getirin. Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün, üztüne kaşar peyniri rendesi serpip, fırında biraz pişirin. Bu ekmekleri ızgara et yanına sunup servis yapabilirsiniz.

ML® Acılı Ezme için tıklayın

lezzetler