Forumki.Com

Tam Versiyon: Muska Böreği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: muska-boregi-a554523c-b22d-422d-9374-50cbe2cf5cb8.jpg] Muska Böreği Tarifi İçin malzemeler 4-5 adet yufka1 çay bardağı istikrarsız yağ 1 yemek kaşığı un1 şişe maden suyu<b>İç malzemesi:</b>

2 adet büyük doruk patates2 yemek yemek kaşığı dolusu tereyağı Pul biberKarabiberTuz Muska Böreği Nasıl Yapılır? Patatesleri soyup suda haşlayın.Haşlanmış patateslerin suyunu süzüp tereyağını ve baharatları ekleyip iyice ezin.Pürüzsüz bir kıvam elde edin.Derin bir kaba akıcı yağı, maden suyu  ve 1 kaşık unu ekleyip çırpın.Yufkanızın tezgaha serin. Dört parmak genişliğinde uzun şeritler kesin.Her bir şeride elde ettiğiniz karşımdan sürün. Ardındaki patates harcını da ekleyip muska biçiminde katlayın.Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayın.Hazırlamış olduğunuz börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörek otu ve haşhaş ekleyebilirsiniz.Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızarana dek pişirin. Sağlık Durumu olsun. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet