Forumki.Com

Tam Versiyon: Favalı Mantar Suşi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: favali-mantar-susi-ac7a32cb-4de7-4a19-a2...775f96.jpg] Favalı Mantar Suşi Tarifi İçin malzemeler 1 avuç suşi pilavı1/2 yaprak nori Fava4-5 adet mevsim mantarı1 nehir kaşığı tereyağı1/2 çay kaşığı susam yağı1/2 çay kaşığı zeytinyağı1/4 kahve fincanı soya sosuÇıtır soğan (Marketlerde satılmaktadır)Fava için

1 avuç kuru bakla1 su bardağı suTuz Favalı Mantar Suşi Nasıl Yapılır? Fava malzemelerini bir tencereye alarak baklalar yumuşayana dek pişirin. Icabında su ilave edin ve soya sos nedeniyle tuzu fazla eksik kullanın. Rondodan geçirdikten sonradan bir tabağa alın. Favanın kıvamı yoğun olmalıdır. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın ve bir tavaya alın. Önce yüksek, daha sonra kısık ateşte pişirin. Mantarlar suyunu iyice çekince zeytinyağı ve susam yağı ekleyin. Soya sos ek ederek pişirmeye devam edin. Son olarak tereyağını ekleyerek mantarları çevirin ve soğuması için kenara alın.Pilav yapışkan olduğu için elinizi daima ıslatmalısınız. Bu yüzden yanınızda bir kap içme suyu bulundurun. Noriyi bambunun üstüne koyun. Elinizi ıslatarak bir avuç pilav alın ve norinin üstüne ince bir şekilde yayın.Pilavın üstüne 1 tatlı kaşığı çıtır soğan serpiştirin ve pilava yapışması için hafifçe kaşığın tersiyle bastırın.Norinin arkasını çevirin ve içine fava ile mantarı yayın. Bambu yardımıyla noriyi yuvarlayın. Fazla keskin bir bıçak yardımıyla süratli bir şekilde dilimleyin ve tabağa alın. Mantarla süsleyerek servis edin. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet