Forumki.Com

Tam Versiyon: Hamsi Buğulama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: hamsi_bugulama-77ff08d0-d93a-4673-b66d-0ca012662a15.jpg] Hamsi Buğulama Tarifi İçin malzemeler 1 kg ançuez 2 soğan 2 domates 2 limon 4-5 dal maydanoz 1 çorba kaşığı sıvı yağ TuzKarabiber 2 akarsu bardağı su Ançuez Buğulama Nasıl Yapılır? Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın. Bol suda bir kaç kez yıkayıp süzgece alın.

Domates, soğan ve limonları ince halkalar halinde dilimleyin. Maydanozu yaprak yaprak ayırın. Hamsileri derin bir barbar alın. Değişken yağ, tuz ve karabiber ekleyip ayrıntılarıyla karıştırın. Hamsileri düz tabanlı bir tencereye akıcı şekilde dizin. Üstüne domates, limon ve soğan halkalarını değişimli olarak yerleştirin. Üzerine maydanoz yapraklarını serpiştirip 2 nehir bardağı suyu ilave edin. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin ve 5-6 dakika dinlendirin.Hamsi buğulamayı, barbunya pilaki ve fava ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden sağlık olsun.Ançuez Buğulamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Hamsileri temizlerken önce baş kısımlarını, arkasından kılçıklarını çıkartın.Hamsilerin lezzetini arttırmak için, temizledikten sonra tuzlayın ve 20 dakika dolapta bekletin. Peşinde bol su ile durulayın pişirmeye başlayın.Pişirme sırasında oluşan kokuyu eksilmek için, balıkların üstteki kısımlarına defne yaprağı ekleyin.Pişirdiğiniz balıkları servis etmeden önce, birkaç damla limon sıkın.<b>1 Porsiyon Ançuez Buğulama Kaç Kaloridir?</b>

Ançuez buğulamanın bir porsiyonu, takriben 80 kaloridir. Fosfor, potasyum ve folik asit bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, levrek buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet