Forumki.Com

Tam Versiyon: Deniz Börülceli Çipura Salatası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: deniz-borulceli-cipura-salatasi-f205c551...41d8da.jpg] Deniz Börülceli Çipura Salatası Tarifi İçin malzemeler 1 çipura1 tatlı kaşığı tuzlu1 nehir kaşığı karabiber1 demet deniz börülcesi5 yemek yemek kaşığı zeytinyağı3 diş sarımsak1 limon Deniz Börülceli Çipura Salatası Nasıl Yapılır? Çipuranın pullarını ve iç organlarını ayıklayın. Suyu kaynatın. Suya tuz, sirke ve çipurayı ilave edip ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın. Balık sıcak suda bekleyerek kendi suyunu salmadan pişecektir.Deniz börülcelerini harlı ateşte kaynayan tuzsuz bol suda, yeşil etli kısımları çalı gövdelerinden kolayca ayrılıncaya kadar haşlayın. Haşlama esnasında üzerini kapatmayın. Soğuk sudan geçirip yeşil etli kısımlarını sıyırarak alın. Çalı beden kısımlarını atın.Deniz börülcelerini bir vahşi alıp, üzerine 2-3 yemek yemek kaşığı zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve limon suyu gezdirip karıştırın.Soğuyan çipurayı düz bir zemine alın.Başını, kuyruğunu ve sırtındaki dikenli kısımları belirgin bıçakla emin. Üstteki etli kısmı bıçakla kaldırıp kılçığı alın.Deniz börülcelerini servis tabaklarına alıp üzerine çipura parçalarını yerleştirin. Tuzlu, karabiber ve zeytinyağı gezdirin. Servis yapın.<b>Deniz Börülceli Çipura Salatası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?</b>

Tarifte kullanacağınız çipuraları ayıklanmış olarak alabilirsiniz. Eğer balık temizlenmemişse, kılçıklarını ve iç organlarını temizleyin ve bol suda durulayın.Çipurayı haşlamak yerine, fırın tepsisinde de pişirebilirsiniz.Çipuraları pişirmeden önce karın kısımlarını yarın ve içlerine dilimlenmiş kuru soğanlar ekleyin. Bu sayede daha lezzetli olacaktır.Deniz börülcelerini pişirdikten daha sonra çalı kısımlarını temizleyin.Salatanın sosu için zeytinyağı, sarımsak ve limonu bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımı, salatayı servis edeceğiniz esnada ekleyin.<b>1 Porsiyon Deniz Börülceli Çipura Salatası Kaç Kalori?</b>

Deniz börülceli çipura salatasının bir porsiyonu, takriben 95 kaloridir. Perhiz menüleri için de uygundur. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet