Forumki.Com

Tam Versiyon: A’dan z’ye bölgesel zayıflama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 100060.jpg]A’dan z’ye bölgesel zayıflamaYaz kapıdan baktırır pozitif yağları yaktırır...

Spor ve diyetle yağlardan kurtulamazsınız…

Yaz gelmeden kilolardan kurtulun...

Yaz ayları yaklaştıkça kışın alınan kilolardan kurtulma telaşı da beraberinde geliyor. Kimimiz vücudunun genelindeki kimimiz de bölgesel kilolardan şikayetçi. Yöresel zayıflamayı istek eden fakat, seçeneklerin çokluğu sebebiyle kafası karışanlara uzmanlardan destek almasını öneriyoruz.

Yöresel zayıflama kilo azaltma yöntemi değildir.

BÖLGESEL ZAYIFLAMA NEDİR?

En ilk kez söylenmesi gereken temelde bir kilo azaltma yöntemi olmadığıdır. Vücudun kesin bölgelerinde birikmiş olan yağların azaltılması amacıyla kullanılan yöntemlere verilen genel isimdir.

Her bireyin farklı bir anatomik yapı vardır. Genetik, içsel ve dışsal sebepler de yıllar içinde bu yapının üstüne eklendiğinde öyle çoğumuzda yağlanma başlar ve bu yağlanma da vücutta türdeş dağılmaz, başlıca alanlarda daha çok depolanır. Bu biriken yağ dokuları da spor ve diyetle maalesef istek edildiği değin azaltılamazlar.

BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRMA

Bölgesel zayıflama yöntemlerinin tümü fiilen o bölgedeki yağ hücrelerinin büzüştürülerek, parçalanarak veya eritilerek o bölgeden uzaklaştırılması esasına dayanır. Bu işlemlerden herhangi biri uygulandıktan daha sonra da diyet ve spor yapılması, parçalanmış yağ hücrelerinin o bölgelerden atılmasını kolaylaştırdıkları için hastalara mutlaka önerilmelidir. Bu tavsiyeye uyan hastalarda tedavi başarısı çok artar.

İdeal olanı, bölgesel yağlanma problemi olan hastanın perhiz ve spor ile vücudunu şekillendirmesi, kalan yağlanmaların da uzman doktorunun önerisiyle doğru metod seçilerek o bölgeye uygulanmasıdır.

Yöresel zayıflama metodları son yıllarda artan bir şekilde artmaktadır. Temelde 2 öbür grupta toplanırlar:

- İnvazif (girişimsel, cerrahi) metodlar

- Non-invazif (girişimsel, cerrahi olmayan) metodlar

Girişimsel (cerrahi) metodlar; liposuction, lazer lipoliz, mezoterapi gibi metodlardır. Girişimsel (cerrahi) olmayan metodlar ise; pressoterapi, lenf drenaj masajı, ozon sauna, infrared, kavitasyon, cryolipoliz gibi metodlardır.

SOĞUK LİPOLİZ NEDİR?

Bahsettiğimiz girişimsel olmayan metodların içinde bulunan en yeni, FDA (Amerika Gıda ve İlaç Dairesi) tasdikli metodlardan biridir.

Nasıl çalışır?

Özel başlıkları başvuru formu alanına yerleştirilir. Başlık, vakum yaparak cilt ve deri altı dokusunu kendine dürüst çekerek o bölgedeki kan dolaşımını bir arz azaltır ve yağ dokuları dingin hale getirilir. Özel bir teknoloji tamamen o dokuları kontrollü bir şekilde kesin bir zaman diliminde yaklaşık + 2 ila – 8 C arasında soğutur. aynı zamanda öteki dokuları gözetmek ve onlara hasar vermemek için onları da kısmen izole ederek çalışır.

Cilt altı dokusu, subkutan doku dediğimiz alanda bulunan yağ hücreleri (adipositler) soğuğa karşı çok hassastırlar, çevrelerinde bulunan damarlar, sinirler ve öteki dokular bu yağ hücrelerine oranla soğuğa aleyhinde fazla daha eksik duyarlıdırlar. Bu sebeple çevre doku sağlam bırakılarak yalnızca yağ hücrelerinin etkilenmesi sağlanır.

Yağ hücreleri nasıl değil edilir?

Esas etkisi soğuk ile yağ hücrelerinin donmasını, kristalize olmasını sağlayarak o hücrelerin ölmesi ve yavaş yavaş vücuttan lenf ve kan aracılığıyla atılması esasına dayanır.

Kaç seans uygulanmalıdır?

Tek seanslık bir uygulamadır. Oysa aşırı yağ dokusuna sahip olanlarda arasında 2 ay dek bir süre bırakılmak üzere 3 seansa değin kullanım yapılabilir.

Sonuçları nelerdir?

İşlem yapılan alanda işlemden yaklaşık 3 hafta dek sonradan birincil etkiler görülmeye başlar ve yaklaşık 4. ayın sonuna değin devam eder. 4. ayın sonunda artık cisim son halini almıştır. Sıradan daralma, işlem yapılan alan ve yağ dokusunun kalınlığına kadar değişmekle birlikte 2 ila 15 cm. arasında olacaktır.

Uygulama süresi nedir?

Bölgelere göre farklılıklar göstermekle birlikte ortalama 30-100 dakika arasındadır.

Kimlere uygulanabilir?

Vücutta aşırı ya da yaygın yağlanması olanlar ve obez kişiler yerinde değildir. başkaca kalan herkese, bayan erkek farkı olmadan operasyon yapılabilir.

İşlemde ve ardından ne hissedilir?

İşlem sırasında hasta sızı, acı hissetmez. Kullanılan özel jeller ve örtüler bir uçtan bir uca sadece hafif soğukluk, serinlik hissedebilir. Bu sebeple de işlemdeyken TV izleyebilir, kitap okuyabilir, bilgisayar ile çalışabilir.

İşlem bittikten sonradan o bölgede hafif kızarıklık ve uyuşukluk oluşabilir. Dakikalar veya saatler içinde geçecektir. Az sayıda hastada morluk oluşabilir, fakat o da hiçbir iz bırakmadan takriben 1 hafta içinde düzelecektir.

En neşeli yanı da işlemden çıkar çıkmaz hastalar günlük hayatlarına anında dönebilirler.

Etkiler ne değin vakit ile kalıcı?

Kişiler her tarafta kilo almadığı, hayat alışkanlıklarını dinç yönde değiştirdikleri sürece formlarını korurlar.

KAVİTASYON NEDİR?

Kavitasyon, ultrason sözde bir ses dalgasının bir el başlığı ile deri üzerinden uygulanması yağ dokusuna ulaşması ve yağ dokusundaki hücrelerde ani ve yüksek basınç değişiklikleri oluşturarak yağ hücrelerini parçalama prensibine dayalı cerrahi olmayan bir başka yöresel zayıflama yöntemidir.

Hangi amaçla kullanılıyor?

Bölgesel zayıflama nedeniyle kullanılmasının yanına çoğumuzun selülit olarak tariflediği derideki kozmetik problemin de azaltılmasında oldukça etkin sonuçlar verir. bununla beraber cilt sıkılaşmasında da etkisi olduğundan bu amaçla da kullanılmaktadır.

Başarı Sonuçları nelerdir?

Uygulanan bölgeye ve hastanın beden yağlanma oranına kadar değişmekle birlikte yaklaşık 2-8 cm arasında daralma ve selülit görünümünde dikkate layık ölçüde düzleşme sağlanabilmektedir.

Kaç seans uygulanmalıdır?

Ortalama alan başına 6-10 seans dilekçe yapılmaktadır. Başlıca haftada 2 seans ile başlanıp, haftada 1 seans ile sürdürülür.

İşlemde ne hissediliyor? Sancı hissedilir mi?

Sancı ve acı yoktur. Yalnızca hastalar kulaklarında hafif bir çınlama sesi duyarlar. rahatsız edici bir işlem değildir.

RADYOFREKANS NEDİR?

Radyofrekans, bir başka cerrahi olmayan bölgesel zayıflama metodudur. Fakat sadece bölgesel zayıflama yok aynı zamanda kırışıklık tedavisi ve selülit tedavisinde de bu işlemden yararlanırız.

Nasıl çalışır?

Deri ve cilt altındaki su içeren dokulardaki su molekülleri ve iyonları harekete geçirerek kesin bir ısı derecesine dek kontrollü bir şekilde ısıtılır.. Hedeflenen, ısının 40-43 C arasına ulaştırılmasıdır. Bu hesaplanmış ısı derecesi kişinin öteki dokularına zarar vermeden hedeflenen alanların istenen yönde etkilenmesi sağlanır.

Hedeflenen nedir?

Yağ hücrelerinin su düzeyi çevre dokulara kadar yüksektir. İşte bu şekilde yağ hücreleri ısıtılarak eritilebilir. Bu uygulamanın sonunda da yine eriyen yağ hücreleri lenf ve kan aracılığıyla atılır.

Ayrıca kolajen doku dediğimiz deri altında bulunan cildimizin sıkı durmasını sağlayan ve ağ gibi saran dokunun da radyofrekans ile ısınarak hasarlanmasını sağlayabiliriz. Ve bu hasarı fark eden vücudumuz da bono dokusunda yer alan fibroblast denen hücrelerin aktivasyonunu arttırarak bu dokunun yenisini üretmeye başlar. Bu yeni doku eskisinden çok daha gergin ve sıkı bir doku olacaktır. Bu sayede kırışıklıklarda ciddi bir azalma sağlanacaktır.

Isının pozitif olması nasıl önleniyor?

Tedavi boyunca özel infrared termometreler ile cilt ısısı ölçülür, böylece beğenilmeyen ısılara ulaşılmasına engel olunur.

Zayıflama ve kırışıklıkta aynı operasyon mi yapılıyor?

Hayır bambaşka başlıklar kullanılır. İki bambaşka başlığı vardır. Biri bipolar başlık; ancak bu takriben 5-6 mm kadar inebilen ve daha eksik derine ulaşan başlık yüz bölgesindeki kırışıklıklarda kullanılır. İkincisi monopolar başlık; oysa bu da daha derin yaklaşık 20-22 mm derinliğe ulaşabildiğinden genelde gövdede kullanılır.

Seans süreleri, sayıları ve çare aralıkları nedir?

Yüz bölgesi uygulaması takriben 20 dk, karoser uygulamaları da çoğunlukla 40-60 dk karar sürer.

Sıradan 10 seans uygulanır ve haftada 2 seans uygulama yapılır

Sızı hissedilir mi?

Kontrollü ısınma sağlandığı için hasta yalnızca hafif ısı hisseder. Ağrı veya acı duymaz.

Herkese uygulanabilir mi?

Hayır. Parkinson, MS, sara, kanser öyküsü olan hastalar, hamilelik, emzirme, kalp pili olan hastalar ve büyük metal protezi olan hastalarda uygulanamaz.

Ten renginin hiçbir önemi yoktur, renk duyarlı bir cihaz değildir. Yazın bronz tene bile uygulanabilir.

İşlem sonrasında neler yaşanabilir?

Hastalar hafif bir kızarıklık ve hafif bir yanma hissi ile çıkarlar. Dakikalar içerisinde geriler ve günlük hayatlarına devam edebilirler

PRESSOTERAPİ NEDİR?

Pressoterapi, dolaşım sistemini harekete geçiren, vücutta biriken artı değişken, yağ ve toksinlerin atılmasını kolaylaştıran, selülit tedavisi, bölgesel zayıflama ve vücut sıkılaştırma uygulamalarının etkinliğini arttıran çok fonksiyonlu bir drenaj sistemidir.

Ne işe fayda?

- Lenf yollarına yapmış olduğu basınç ile sirkülasyonu arttırarak metabolik atıkların elimine edilmesini kolaylaştırır.

- Vücudun oksijen miktarını artırarak, dolaşım sistemini geliştirir ve ekstremitelerdeki gerginliği ortadan kaldırır.

- Lenfatik ve venöz dolaşımı hızlandırarak gözenekli olan yenilenmesini kolaylaştırır.

- Beden sarkmalarının toparlanmasında, kilo, varis ve ödem problemlerinde, sellülit ve bölgesel incelme tedavilerinde epeyce etkilidir.

Ağrılı bir operasyon midir?

Seans sürecinde herhangi bir sızı-acı hissi oluşturmaksızın bütün tersine sakinleştirici ve şen bir uygulamadır.

Kimlere uygulanabilir?

Herhangi bir cinsiyet ve yaş farkı olmaksızın bütün erişkinlere uygulanabilir.

YAPILMASI GEREKENLER…

- Hangi bölgesel zayıflama metodunun hastaya yerinde olduğu konusunda uzman doktor kadar detaylı bir dermatolojik muayene yapılarak karar verilmelidir.

- Aniden pozitif metodun bir arada kullanıldığı durumda tedavi başarısı daha da artacaktır.

- Hastalara işlemden 1 hafta evvelden açtırmak üzere yağdan fakir diyet yapmaları, en düşük 2-2.5 lt dek jurnal su tüketmeleri ve mümkünse sporla desteklemeleri önerilir.

- Her tür yöresel zayıflama işlemi sonrasında hasarlanmış yağ hücrelerinin atılımını kolaylaştırmak için pressoterapi veya elle masaj gibi lenf drenaj yöntemlerinden biri mutlaka uygulanmalıdır.

- Hastanın karoser kitle indeksine tarafından kilo fazlası varsa beslenme uzmanı yardımı ile kilolarının azaltılması ve ardından yöresel zayıflama işlemlerinin yapılması tedavi başarısını kuşkusuz arttıracaktır.



Ankara Dermatolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

doktorsitesi