Forumki.Com

Tam Versiyon: Elmalı kurabiye
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Evlerinizden eksik olmayacak bayatlamayan bir kurabiye için;

MALZEMELER
150 gr oda sıcaklığında tereyağı

1 çay bardağı nişasta

1 çay bardağı pudra şekeri

Yarım çay bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı süt

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3-3,5 su bardağı un

İç harcı için;

3 tane elma

3 yemek kaşığı şeker

1 silme yemek kaşığı tarçın

Üzeri için;

Pudra şekeri

YAPILIŞI
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları bir tavaya alıp şekerini ekleyin ve rengi dönünceye dek kavurun. Yumuşadıktan sonra tarçın ekleyip ocağı kapatın. Harcı soğuması için kenarda bekletin.
Hamur için un hariç tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Üzerine azar azar unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur olana dek yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru 4 eşit parçaya bölün. Daha sonra her parçayı yuvarlayarak bezeler oluşturun. Her bezeyi bir kenarı ortalama 20 cm olan kareler şeklinde açın. Daha sonra açtığınız bezeleri 9 eşit parçaya bölerek parçanın yarısına bıçakla çizikler atın.
Çizik olmayan kısıma hazırlayıp soğuttuğunuz harçtan koyup yuvarlayın. Her bezeden 9, toplamda 36 kurabiye çıkacaktır.
Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirin.
Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun![img][Resim: inbound4140766341564924566_73374899.jpg][/img]m