Adana Mutfağı Turunç kabuğu reçeli - Baskı Önizleme +- Forumki.Com (https://www.forumki.com) +-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html) +--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html) +---- Forum: Dünya Mutfakları (https://www.forumki.com/forum-dunya-mutfaklari.html) +---- Konu Başlığı: Adana Mutfağı Turunç kabuğu reçeli (/konu-adana-mutfagi-turunc-kabugu-receli.html) |
Adana Mutfağı Turunç kabuğu reçeli - Maviş - 10-25-2021 Turunç kabuğu reçeli 10 adet orta boy turunç 1 kg şeker 1/2 litre su 1/2 çay kaşığı limon tuzu 1 İlk önce turunçlar yıkanır. Turunçların kırmızı üst kabukları çok ince bir rende yardımı ile kazınır, sonra beşe bölünerek dilimler halinde soyulur. 2 Soyulmuş olan kabuklar yıkandıktan sonra haşlanır ve hemen ardından soğuk suya atılarak soğutulur. 3 Kabukların suyu, bir gün içinde 3-4 kere değiştirilir. Bu işlem 3-4 gün tekrarlanır ve böylece kabukların acılığı gider. 4 Daha sonra kabuklar, kaim bir iğne yardımı ile rulo şeklinde kıvrılarak iplere halka halka dizilir. 5 Sonraki aşamada kabuklar pişirileceği kaba alınıp üzerine 1 kg. şeker ve V2 litre su ilave edilerek ateşe konur ve şeffaflaşıp da istenilen kıvama gelinceye kadar kısık ateşte kaynatılır. 6 Kabuklarla beraber ballaşan şurup, reçel kıvamını aldıktan sonra bala V2 çay kaşığı limon tuzu ilave edilerek 3-5 dakika daha kaynatılır. Daha sonra ateşten indirilerek 7-8 dakika dinlendirilir. 7 Balın içerisindeki turunç kabuğu halkaları bir süzgeçli kaşık yardımıyla balın içerisinden alınarak temiz ve kuru bir kaba aktarılır, geriye kalan bal da süzülerek üzerine dökülür. 8 Soğuduktan sonra ipleri çıkarılarak yenmeye hazır hale getirilen tatlımız, tercihen sade yada balıyla beraber tabaklara konularak servis yapılır adana mutfağı |