Adana Mutfağı Büzdürük tatlısı - Baskı Önizleme +- Forumki.Com (https://www.forumki.com) +-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html) +--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html) +---- Forum: Dünya Mutfakları (https://www.forumki.com/forum-dunya-mutfaklari.html) +---- Konu Başlığı: Adana Mutfağı Büzdürük tatlısı (/konu-adana-mutfagi-buzduruk-tatlisi.html) |
Adana Mutfağı Büzdürük tatlısı - Maviş - 10-25-2021 Büzdürük tatlısı 1 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 3 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat Yarım limon suyu Alabildiği kadar un Nişasta ŞERBETİ İÇİN: 4 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Yarım limon suyu Derince bir kapta yumurta, yağ, süt, yoğurt karıştırılır. Kaba yavaş yavaş un ilave edilir. Karbonatın üzerine limon sıkılır. Hamur iyice yoğrulur. Yumuşak bir kıvam alır. Üzeri kapatılıp yarım saat bekletilir. Hamur beze halinde olmak üzere bekletilir ki açılması kolay olsun. İki ölçek nişasta, bir ölçek un orantılı bir şekilde karıştırılıp hamurlar açılabildiği kadar açılmaya başlanır. Yufka oklavadayken katlı şekilde üst üste bırakılır. Ortasına cevizler 5'er cm arayla konur. Üzerine oklavada kalan hamur tekrar katlı şekilde bırakılır. Cevizlerin arasından hamurlar bıçakla kesilip parmak yardımıyla büzülüp tatlıya şekil verilir. Yapılan tatlılar kızdırılmış yağa atılır. Kızaran tatlılar da soğuk şerbetin içine atılır. Böylece servise hazır hale getirilir |