Adana Mutfağı arap dolması adana - Baskı Önizleme +- Forumki.Com (https://www.forumki.com) +-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html) +--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html) +---- Forum: Dünya Mutfakları (https://www.forumki.com/forum-dunya-mutfaklari.html) +---- Konu Başlığı: Adana Mutfağı arap dolması adana (/konu-adana-mutfagi-arap-dolmasi-adana.html) |
Adana Mutfağı arap dolması adana - Maviş - 10-25-2021 arap dolması adana 40 adet kuru patlıcan 1 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı kuyruk yağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 1 adet limon 1 tatlı kaşığı nane 5 diş sarımsak Patlıcanlar kaynar suya atılır ve yumuşayana kadar haşlanır. Bu arada iç malzemesi bir kaba konur, örselemeden yoğrulur. Patlıcanların içine gevşek doldurulur. İkinci patlıcan üzerine boş olarak geçirilir. Tencereye dizilir. Üzerine 2,5 su bardağı su konur. Dolma taşı bırakılır, kapak kapatılır. 20 dakika sonra dövülmüş sarımsak, limon ve kuru nane karışımı eklenir, ateşten alınır. |