Ayva Tatlısı - Baskı Önizleme +- Forumki.Com (https://www.forumki.com) +-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html) +--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html) +---- Forum: Tatlılar (https://www.forumki.com/forum-tatlilar.html) +---- Konu Başlığı: Ayva Tatlısı (/konu-ayva-tatlisi.html) |
Ayva Tatlısı - Maviş - 11-28-2020 Ayva Tatlısı Malzemeler 4 adet ayva 8 kahve fincanı şeker 3su bardağı su Bir avuç hibiskus çayı yaprağı Üzeri için; 1 paket krem şanti 1 çay bardağı süt Antep fıstığı Hazırlanışı Ayvaları iyice yıkayalım, soyarak ortadan ikiye bölelim. Orta kısımdaki çekirdekleri ayıralım. Çekirdekleri kullanacağız. Yarım ayvaları yayvan bir tencereye alalım, her yarım ayvanın üzerine bir fincan şeker koyalım. Yine her biriniz üzerine ikişer, ayvaların aralarına ikişer hibiskus yaprağı koyalım. Ayırdığımız çekirdekleri ayvaların aralarına koyalım, şerbetin kıvam almasına yardımcı oluyor. Üzerine 3su bardağı su ilave edelim. Önce ocağı yüksek ısıda, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim. Ayva çabuk yumuşuyor, sık sık kontrol edelim ama burada bir süre belirtemiyorum; ayvaların cinsi, büyüklüğü pişme süresini etkiliyor çünkü. Kontrollü pişirelim, bir bıçağın ucuyla özellikle içi kısımlarını kontrol edelim. Servis tabağına alıp soğumasını bekleyelim. Bu arada krem şantiye bir çay bardağı sütle çırpıp dolaba kaldıralım. Tatlı iyice soğuduktan sonra isterseniz kaşıkla isterseniz krema poşetine koyarak krem şantiye ayvaların üzerine koyalım. İsterseniz üzerine Antep fıstığı veya cevizle süsleyebilirsiniz. |