Forumki.Com
Adıyaman Mutfağı Adıyaman tava - Baskı Önizleme

+- Forumki.Com (https://www.forumki.com)
+-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html)
+--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html)
+---- Forum: Dünya Mutfakları (https://www.forumki.com/forum-dunya-mutfaklari.html)
+---- Konu Başlığı: Adıyaman Mutfağı Adıyaman tava (/konu-adiyaman-mutfagi-adiyaman-tava.html)



Adıyaman Mutfağı Adıyaman tava - Maviş - 10-26-2021

adıyaman tava
Malzemeler
1.5 kg. koyun eti kuşbaşı
250 gr. çekilmiş kuyruk yağı
5 kg. domates
1.5 kg. patlıcan
250 gr. yeşil biber
100 gr. sarımsak
Yeteri kadar tuz
Domates ve patlıcanların kabuğu soyulur ve kuşbaşı doğranır. Tavaya doğranmış et konur, soyulmuş sarımsak etin üzerine serpilir, üzerine yeşil biber ve kuyruk yağı dizilir ve üzerine doğranmış patlıcanlar yerleştirilir, en üste domatesler konur ve fırına verilir. Piştikten sonra servis yapılır
Adıyaman Mutfağı