Adıyaman Mutfağı Adıyaman tava - Baskı Önizleme +- Forumki.Com (https://www.forumki.com) +-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html) +--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html) +---- Forum: Dünya Mutfakları (https://www.forumki.com/forum-dunya-mutfaklari.html) +---- Konu Başlığı: Adıyaman Mutfağı Adıyaman tava (/konu-adiyaman-mutfagi-adiyaman-tava.html) |
Adıyaman Mutfağı Adıyaman tava - Maviş - 10-26-2021 adıyaman tava Malzemeler 1.5 kg. koyun eti kuşbaşı 250 gr. çekilmiş kuyruk yağı 5 kg. domates 1.5 kg. patlıcan 250 gr. yeşil biber 100 gr. sarımsak Yeteri kadar tuz Domates ve patlıcanların kabuğu soyulur ve kuşbaşı doğranır. Tavaya doğranmış et konur, soyulmuş sarımsak etin üzerine serpilir, üzerine yeşil biber ve kuyruk yağı dizilir ve üzerine doğranmış patlıcanlar yerleştirilir, en üste domatesler konur ve fırına verilir. Piştikten sonra servis yapılır Adıyaman Mutfağı |