Forumki.Com
Adıyaman Mutfağı Karıştırmalı Adıyaman Pilavı - Baskı Önizleme

+- Forumki.Com (https://www.forumki.com)
+-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html)
+--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html)
+---- Forum: Dünya Mutfakları (https://www.forumki.com/forum-dunya-mutfaklari.html)
+---- Konu Başlığı: Adıyaman Mutfağı Karıştırmalı Adıyaman Pilavı (/konu-adiyaman-mutfagi-karistirmali-adiyaman-pilavi.html)



Adıyaman Mutfağı Karıştırmalı Adıyaman Pilavı - Maviş - 10-26-2021

Karıştırmalı Adıyaman Pilavı
Malzemesi :
1.5 kg. bulgur
500 gr. tereyağı
2 kg. doğranmış et (kavurma et);
100 gr. Salça
100 gr. Pul biber
50 gr. baharat
yeteri kadar tuz

Yapılışı :Et kavrulur, bir tencereye alinarak üzerine salça dökülür, biber ve baharat üzerine 1.5 litre su ilave edilir. Kaynadıktan sonra bulgur eklenerek bir miktar kaynatılıp suyu çekildikten sonra servis yapilir.

Adıyaman Mutfağı