Adıyaman Mutfağı Karıştırmalı Adıyaman Pilavı - Baskı Önizleme +- Forumki.Com (https://www.forumki.com) +-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html) +--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html) +---- Forum: Dünya Mutfakları (https://www.forumki.com/forum-dunya-mutfaklari.html) +---- Konu Başlığı: Adıyaman Mutfağı Karıştırmalı Adıyaman Pilavı (/konu-adiyaman-mutfagi-karistirmali-adiyaman-pilavi.html) |
Adıyaman Mutfağı Karıştırmalı Adıyaman Pilavı - Maviş - 10-26-2021 Karıştırmalı Adıyaman Pilavı Malzemesi : 1.5 kg. bulgur 500 gr. tereyağı 2 kg. doğranmış et (kavurma et); 100 gr. Salça 100 gr. Pul biber 50 gr. baharat yeteri kadar tuz Yapılışı :Et kavrulur, bir tencereye alinarak üzerine salça dökülür, biber ve baharat üzerine 1.5 litre su ilave edilir. Kaynadıktan sonra bulgur eklenerek bir miktar kaynatılıp suyu çekildikten sonra servis yapilir. Adıyaman Mutfağı |