Tavuk Kapama - Baskı Önizleme +- Forumki.Com (https://www.forumki.com) +-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html) +--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html) +---- Forum: Et, Tavuk, Balık (https://www.forumki.com/forum-et-tavuk-balik.html) +---- Konu Başlığı: Tavuk Kapama (/konu-tavuk-kapama.html) |
Tavuk Kapama - Maviş - 11-22-2023 Tavuk Kapama ![]() Malzemeler 3 su bardağı bulgur 2 adet kuru soğan 1 kapya biber 1 adet yeşil biber 2 adet domates 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber Tuz 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 10 adet tavuk budu (Kişi sayınıza göre) 1 tatlı kaşığı domates salçası 7 su bardağı su Hazırlanışı Öncelikle tavuklarımızı düdüklü tencereye alalım. İçerisine 1 yemek kaşığı salça, defne yaprağı ve 7 su bardağı döküp haşlanana kadar pişirelim. Pişen tavuklarımızı düdüklüden dikkatlice bir tabağa çıkarıp, tavuk suyunu bir sürahiye dolduralım. Bulguru için; tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım. İçerisine küp küp doğranmış soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından biberleri ilave edip 1 dakika kadar karıştıralım. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Domatesleri ilave edip 1 2 dakika karıştırdıktan sonra yıkadığımız bulguru ekleyelim. Güzelce kavurup ocaktan alalım. Tepsiye bulgurumuzu döküp içerisine haşladığımız tavuk butlarını dizelim. Üzerine ayırdığımız suyu her tarafına gelecek şekilde dökelim. Butlarımıza 1 tatlı kaşığı salçayı hafif suda açıp fırça yardımıyla sürelim. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Arada bulgurun suyunu kontrol edelim. Suyu az ise az sıcak su ilave edelim.Yaklaşık 35-40 dakikada hazır. Afiyet olsun. |