Beyran Çorbası (Gaziantepin Meşhur Çorbası) - Baskı Önizleme +- Forumki.Com (https://www.forumki.com) +-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html) +--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html) +---- Forum: Çorbalar (https://www.forumki.com/forum-corbalar.html) +---- Konu Başlığı: Beyran Çorbası (Gaziantepin Meşhur Çorbası) (/konu-beyran-corbasi-gaziantepin-meshur-corbasi.html) |
Beyran Çorbası (Gaziantepin Meşhur Çorbası) - Maviş - 11-22-2023 Beyran Çorbası (Gaziantepin Meşhur Çorbası) Malzemeler 750-1000 kg kemikli et Yarım su bardağı pirinç 5 diş sarımsak 1 çay kaşığı salça (biber salçası) 1.5 yemek kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Çeyrek çay bardağı sıvı yağ Su bardağım 200 ml çay bardağım 125 ml Hazırlanışı Kemikli etimizi yeterince su koyarak düdüklü tencerede haşlayalım. Pirinci 2 su bardağı su ile ayrı bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Haşlanan etimizi kemiğinden ayırıp didikleyelim tencereye yağımızı koyalım. Sarımsakları içine rendeleyelim. Salçayı pulbiberi ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika kadar kavuralım. Haşlayıp süzdüğümüz pirinci didiklediğimiz etleri ekleyelim eti haşladığımız suyla birlikte 1-1. 5 litre su ekleyelim (kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz ) Tuzunu damak tadımızı göre ayarlayıp 5-7 dk kadar kaynatıp altını kapatalım. Çorbamız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Not : beyran çorbası bol sarımsaklı ve acılı olur ama sevmiyorsanız sarımsak ve acısını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. |