Forumki.Com
Pirinçli Börek - Baskı Önizleme

+- Forumki.Com (https://www.forumki.com)
+-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html)
+--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html)
+---- Forum: Kek & Kurabiyeler (https://www.forumki.com/forum-kek-kurabiyeler.html)
+---- Konu Başlığı: Pirinçli Börek (/konu-pirincli-borek.html)



Pirinçli Börek - PeRi - 12-10-2020

[Resim: pirincli-borek-b5adcd28-420b-44d9-8e6f-74cbceeb94eb.jpg] Pirinçli Börek Tarifi İçin malzemeler Hamuru için

700 g organik ekmeklik beyaz un350 g soğuk süt100 g oda sıcaklığında tereyağı12 g tuzİç harcı için

900 g orta yağlı kıyma4 adet kırmızı soğan100 g pirinç2 adet yeşil sivri biber (İnce doğranmış)2 adet kırmızı acı biber (İnce doğranmış)1 demet maydanoz (İnce doğranmış) 1 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş tohumuTuzKarabiberBöreği kızartmak için 

Istikrarsız yağ Pirinçli Börek Nasıl Yapılır? Hamuru sıralamak için unu yoğurma kabınıza alın ve tuzu, tereyağını ve sütü ilave ederek takriben 15 dakika değin yoğurun. Sert bir hamur olacaktır. Hamurun üstünü kapatarak yaklaşık 3-5 saat süreyle oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.Böreğin içini planlamak için kıymayı bir tavada kendi yağında suyunu bırakıp kavruluncaya değin pişirin. İnce doğranmış soğanları ve tuzu ilave ettikten sonra soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Pişen kıymalı karışımı başka bir kaba alın.100 g pirinci bol suda haşlayıp adamakıllı süzdükten daha sonra kıymalı karışıma ekleyin. İnce doğranmış maydanozu, biberleri ve baharatları ek ederek karıştırın.Hamuru takriben 70 g ağırlığında 17 bezeye ayırın ve hafif una buladıktan daha sonra üstünü streç filmle kapatın. 1-2 saat süreyle dinlenmeye bırakın.Bezeyi bir merdaneyle akarsu tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun yarısına iç harçtan 2 yemek kaşığı koyun diğer tarafını üstüne kapatın ve parmağınızla iyice bastırın. Fazlalıkları bir pizza keseceğiyle alın ve Kızartırken açılmaması için kestiğiniz yerleri her yerde parmağınızla bastırın. Böreği ısınmış yağda bir bir ve çevirerek nar gibi kızartın ve sıcak servis edin. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet