Forumki.Com
Balık Çorbası - Baskı Önizleme

+- Forumki.Com (https://www.forumki.com)
+-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html)
+--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html)
+---- Forum: Et, Tavuk, Balık (https://www.forumki.com/forum-et-tavuk-balik.html)
+---- Konu Başlığı: Balık Çorbası (/konu-balik-corbasi.html)



Balık Çorbası - PeRi - 12-15-2020

[Resim: balik_corbasi-d542303e-5ebd-4815-8c4e-7266e1030a73.jpg] Balık Çorbası Tarifi İçin malzemeler 1 iri kırlangıç balığı 6 su bardağı su 2 soğan 1 patates 1 havuç 1 kereviz 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı un 3 yumurta sarısı 1 limon suyu 1 kahve fincanı zeytinyağı Karabiber Tuz Balık Çorbası Nasıl Yapılır? Balığı temizleyip yıkayın ve tencereye alın. 6 kadeh su, tuzlu ve soyulmuş bir tüm soğanı ilave edip orta ateşte 20 dakika üstü açık olarak haşlayın. Balığı kevgirle bir tabağa alın. Kılçıklarını ayıklayıp etlerini tel tel ayırın. Maydanozu kıyın. 

Balığı haşladığınız suyu süzüp bir tencereye alın. Patates, havuç, kereviz ve kalan soğanı soyup küp küp doğrayın ve balık suyuna ekleyin. Sebzeler yumuşayınca unu azıcık su ile sulandırıp tencereye ekleyin ve karıştırarak pişirin. Icabında sıcak su ek edebilirsiniz.

Tel tel bölünmüş balık etlerini ve kıyılmış maydanozu ekleyip hafif koyulaşıncaya dek pişirin.

Çorba suyundan 1 kadeh kadar alıp yumurta sarılarını ekleyin ve adamakıllı çırpın. Karışımı çorbaya derece derece ilave ederek karıştırın.

Zeytinyağı, limon suyu ve karabiberi karıştırıp çorbanın üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın. Sağlık Durumu olsun. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet