Forumki.Com
Tütsülenmiş Somonlu Avokadolu Kuskus - Baskı Önizleme

+- Forumki.Com (https://www.forumki.com)
+-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html)
+--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html)
+---- Forum: Et, Tavuk, Balık (https://www.forumki.com/forum-et-tavuk-balik.html)
+---- Konu Başlığı: Tütsülenmiş Somonlu Avokadolu Kuskus (/konu-tutsulenmis-somonlu-avokadolu-kuskus.html)



Tütsülenmiş Somonlu Avokadolu Kuskus - PeRi - 12-15-2020

[Resim: tutsulenmis-somonlu-avokadolu-kuskus-ae3...3dba3a.jpg] Tütsülenmiş Somonlu Avokadolu Kuskus Tarifi İçin malzemeler 500 g somon fileto (Derisi, kemiği temizlenmiş)1/2 paket kuskus makarnaTaze soğanDereotuTaze nane, taze kekikZeytinyağı, limonTuz, karabiberTütsülenmiş somonlu avokadolu kuskus tütsü için

Kiraz ağacı talaşı Tütsülenmiş Somonlu Avokadolu Kuskus Nasıl Yapılır? Tütsülenmiş somonlu avokadolu kuskus tarifi için malzemeler hazırsa başlayabilirsiniz.

Öncelikle kuskusu haşlayıp soğuk suda süzün. İncecik kıyılmış taze soğan ve dereotu ile harmanlayın. Azıcık limon ve zeytinyağı ile tatlandırıp bir kenarda bekletin.Bu arada fileto balığı fazla az zeytinyağı ile sıvazlayın ama yüzeyi tuzlu, karabiber ve taze kekik ile hafifçe kaplamanıza imkan tanısın. İnce tabanlı geniş bir tencerenin dibine kiraz ağacı talaşı serpin. Üstüne tencerenin içine sığabilecek bir ızgara koyun (Mikrodalga ızgaraları olabilir). Balığı yerleştirin, kapağını kapatın. Su ve hem yağ olmayacak. Önce yüksek arkasından orta ateşte 15 ile 20 dakika arası (Filetonun büyüklüğüne göre) tütsüleyin.Servis tabağına kuskusu yayınlama. Bir kasede, avokado dilimlerin, zeytinyağı, tuzlu, karabiber, birazcık da limon suyu ile karıştırın ve servis tabağına alın. Üstüne tütsülenmiş somon etini koyup servis yapın.Bu yemeğin makarnasına kapari de eklemek hayalimdi fakat ne tabağı hazırlarken ne de yerken aklıma geldi. şu anda yazıyı yazarken hatırladım! Siz unutmayın, fazla güzel bir ekşilik verecektir.

Balığı tütsü yakmak için yurt dışından aldığım bir füme tenceresi kullanıyorum. Fazla basit bir mekanizma. İnce tabanlı bir tencere de aynı işi görür. Sadece tabandan balığı iki parmak yükseklikte tutacak tel bir ızgaraya ihtiyacınız olacak.

Pratik somonlu avokadolu dürüm tarifi için tıklayın

[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet