Forumki.Com
Sardalya Ezmesi - Baskı Önizleme

+- Forumki.Com (https://www.forumki.com)
+-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html)
+--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html)
+---- Forum: Et, Tavuk, Balık (https://www.forumki.com/forum-et-tavuk-balik.html)
+---- Konu Başlığı: Sardalya Ezmesi (/konu-sardalya-ezmesi.html)



Sardalya Ezmesi - PeRi - 12-16-2020

[Resim: sardalya-ezmesi-26d9a0ab-2bd7-48ae-a36d-...e58090.jpg] Sardalya Ezmesi Tarifi İçin malzemeler 250 gr tuzlu sardalya100 gr ince çekilmiş antep fıstığı1 dilim bayat ekmek100 gr yeşil zeytin1 limon1 dere bardağı zeytinyağı Sardalya Ezmesi Nasıl Yapılır? Sardalyaların kılçıklarını ayıklayıp, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.Balıkları havanda macun kıvamına gelinceye değin dövün.Ekmeği ufalayın. Antep fıstığı, ufalanmış ekmek, zeytin ve sardalyaları rondodan geçirip püre kıvamına getirin.Karışımı meze tabağına aktarıp, zeytinyağı ve limonla çırpın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.<b>Sardalya Ezmesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?</b>

İlk olarak balığın karın bölgesini temizleyin ve kılçıklarını çıkartın.Balıkları pişirmeden önce dövün.Ezmenin lezzetini arttırmak için ceviz de ekleyebilirsiniz.Hazırladığınız mezenin zeytinyağını servis edeceğiniz zaman ek edin.<b>1 Porsiyon Sardalya Ezmesi Kaç Kalori?</b>

Sardalya ezmesinin bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Zengin besin değerlerine sahip olan sardalya ezmesini, yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet