Forumki.Com
Kral Yengeç - Baskı Önizleme

+- Forumki.Com (https://www.forumki.com)
+-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html)
+--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html)
+---- Forum: Et, Tavuk, Balık (https://www.forumki.com/forum-et-tavuk-balik.html)
+---- Konu Başlığı: Kral Yengeç (/konu-kral-yengec.html)



Kral Yengeç - PeRi - 12-16-2020

[Resim: kral-yengec-c0f8f7bf-c9b6-4129-9ec8-15f8f9954d5d.jpg] Kral Yengeç Tarifi İçin malzemeler 200 g haşlanmış patates100 g krema (Sıcak, kaynatılmış)50 g soğuk tereyağı10 g toz parmesanTuzluBeyaz biberMuskat120 g yengeç eti50 g tereyağı5 g sarımsak (Verev biçiminde ince doğranmış)30 g domates (Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış)5 g frenk soğanı (İnce doğranmış) Kral Yengeç Nasıl Yapılır? Patates püresi için; haşlamış olduğunuz patatesi derin bir kasede en ince ayrıntısına kadar ezin. Sıcak kremayı, tereyağını ve toz parmesan peynirini ekleyip ayrıntılarıyla karıştırarak püre haline getirin. Tuzlu, taze çekilmiş beyaz biber ve muskat rendesi ek edip karıştırın. Bir kenarda ılık kalmasını sağlayarak bekletin.Yengeç için; bir tavada tereyağını eritin ve yengeç etini ekleyip birkaç dakika soteleyin. Sarımsak, domates ve frenk soğanını ek edip 3-5 dakika daha sotelemeye devam edin. Domatesler suyunu çekince ocaktan alın.Servis tabağına hazırlamış olduğunuz ılık patates püresini yayınlama, üstüne yengeç etini yerleştirip hemen servis yapın. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet