Forumki.Com
Mor Lahanalı Hamsi Sarma - Baskı Önizleme

+- Forumki.Com (https://www.forumki.com)
+-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html)
+--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html)
+---- Forum: Et, Tavuk, Balık (https://www.forumki.com/forum-et-tavuk-balik.html)
+---- Konu Başlığı: Mor Lahanalı Hamsi Sarma (/konu-mor-lahanali-hamsi-sarma.html)



Mor Lahanalı Hamsi Sarma - PeRi - 12-17-2020

[Resim: mor-lahanali-hamsi-sarma-39ed0247-60e9-4...66b2d4.jpg] Mor Lahanalı Hamsi Sarma Tarifi İçin malzemeler  Mor lahana (Yaprakları ince ve gevşek)200 g hamsi (Kılçığı çıkarılmış)1 su bardağı pirinç1 kuru soğan (Yemeklik doğranmış)Bir avuç çam fıstığıBir yemek kaşığı kuru naneYarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)ZeytinyağıTuz, karabiber Mor Lahanalı Hamsi Sarma Nasıl Yapılır? Pirinci 2-3 kez yıkayıp süzgece alın. Kuru soğanı zeytinyağında yumuşatın, çam fıstığını ekleyip birkaç dakika karıştırın. İçine suyu süzülmüş pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Ateşten alıp nane, maydanoz, karabiber ve tuzunu ekleyip soğutun. En son içine kabaca doğranmış hamsiyi ekleyip karıştırın.Lahanayı ikiye kesip kökünü çıkarın ve tamamiyle tuzlu kaynar suya atın. 3-4 dakika haşlayıp soğuk suda şoklayın. Yapraklarını sarmalık hazırlayın ve içi 1’er tatlı kaşığı dek koyup sarın, bir tencereye sıralayın. Üzerine 1 su bardağı su ve birazcık tuz ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın. Sıhhat olsun.Dilerseniz, Karadeniz'in meşhur lezzeti olan ançuez buğulama tarifine de göz atabilirsiniz

[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet