Forumki.Com
Hamsi Kuşu - Baskı Önizleme

+- Forumki.Com (https://www.forumki.com)
+-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html)
+--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html)
+---- Forum: Et, Tavuk, Balık (https://www.forumki.com/forum-et-tavuk-balik.html)
+---- Konu Başlığı: Hamsi Kuşu (/konu-hamsi-kusu.html)



Hamsi Kuşu - PeRi - 12-18-2020

[Resim: hamsi_kusu-3cb15d1e-bfcc-4743-804c-90e3e2eedf99.jpg] Ançuez Kuşu Tarifi İçin malzemeler 1 kg ançuez1 demet taze soğan1 kase darı unu2 soğan3 yumurtaYarım demet maydanozKuru naneTuzkara biber1 dolmalık kırmızı biber Ançuez Kuşu Nasıl Yapılır? Hamsileri temizleyip fileto haline getirin. Biberin çekirdeklerini temizleyip çok ince zar şeklinde emin. Yumurtaları ayrı bir kasede iyice çırpın.İç araç gereç için, taze soğanı ve maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup kıyın. Kıyılmış soğanlar, 2 tatlı kaşığı mısır unu, maydanoz, tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın.Fileto haline getirdiğiniz hamsilerden iki tanesini tezgahın üzerine alın. Hazırladığınız iç malzemeyi üstüne yayıp üzerini adamakıllı kapatacak şekilde iki hamsiyi yapıştırın. Avucunuzun içinde sıkarak köfte şeklini verin. Malzeme bitene kadar aynı benzer işlemi tekrarlayın.Hazırladığınız hamsi yumrularını önce çırpılmış yumurtaya daha sonra darı ununa bulayın. Kavgalı yağda veya fırının ızgara bölümünde kızartın. Sıcak servis yapın.Balık pişirmenin püf noktaları hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için, sayfamıza göz atın.

[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet