Forumki.Com
Barbun Buğulama - Baskı Önizleme

+- Forumki.Com (https://www.forumki.com)
+-- Forum: Kadınca (https://www.forumki.com/forum-kadinca.html)
+--- Forum: Yemek Tarifleri (https://www.forumki.com/forum-yemek-tarifleri.html)
+---- Forum: Et, Tavuk, Balık (https://www.forumki.com/forum-et-tavuk-balik.html)
+---- Konu Başlığı: Barbun Buğulama (/konu-barbun-bugulama.html)



Barbun Buğulama - PeRi - 12-30-2020

[Resim: barbun-bugulama-3585935b-1102-4c69-9ba1-...f1c2e6.jpg] Barbun Buğulama Tarifi İçin malzemeler 20 adet barbun balığı (temizlenmiş, kafası ve kuyruğu indirilmiş)1 su bardağı domates püresi (tercihen konut yapımı konserve )1 diş ince kıyılmış sarımsak 4-5 dal maydanoz 2 dal dereotu Tuzlu, karabiber, kimyon, sumak 30 g tereyağı Tat tamamlayıcısı 

1/2 mor lahana 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı) 2 dal taze kişniş Barbun Buğulama Nasıl Yapılır? Orta zirve bir tavaya önce domates püresini yayın. Üzerine barbunları yerleştirin.

Balıkların üzerine sarımsak, kıyılmış maydanoz ve dereotu ile baharatları serpin. En son minik parçalar halinde kestiğiniz tereyağını yerleştirin. Tavanın kapağını kapatın ve orta ateşte 15 dakika pişirin.Bu arada lezzet tamamlayıcısı için mor lahanayı fazla ince kıyıp, tuzla adamakıllı ovun. Zeytinyağını tavada ısıtıp, lahanaya ekleyin. Tarçını ilave edin ve tamamen yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alın, üstüne ince kıyılmış kişnişi serpin ve balığın yanına servis yapın.Barbun buğulamayı, fava ile birlikte servis edebilirsiniz.<b>Barbun Buğulamanın Püf Noktaları Nelerdir?</b>

Vaktiniz carsa, barbunları temizledikten sonra tuzlayıp 1 saat dinlendirin.Ardından bol su ile durulayın ve tarife başlayın.Balığı pişirirken üstüne defne yaprağı ve limon dilimi ekleyin. Böylece kokuyu engelleyebilirsiniz.Pişirme işleminin arkasından barbunların üzerinde zeytinyağı gezdirin.<b>1 Porsiyon Barbun Buğulama Kaç Kaloridir?</b>

Barbun buğulamanın bir porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir. Bu tarifi perhiz listenize ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, Karadeniz'in gözdesi olan hamsi buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.Kış aylarında sofranızı güzelleştirecek en lezzetli balık tariflerine sayfamızdan göz atabilir, beğendiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet