Forumki.Com

Tam Versiyon: Ispanaklı Etli Börek
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: ispanakli-etli-borek-ffa44415-8141-43b8-...db8c63.jpg] Ispanaklı Etli Börek Tarifi İçin malzemeler 7 adet böreklik hazırlanmış yufkaİç harcı için

700 g kuzu eti (Kuşbaşı doğranmış)100 g zeytinyağı200 g körpe ıspanak yaprakları300 g karalahana (İnce doğranmış)4 adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)3 adet acı taze kırmızı biber (İnce doğranmış)5 diş sarımsak (İnce doğranmış)TuzKarabiber1 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş tohumuÜzeri için

1 adet yumurta sarısı1 yemek kaşığı sütHaşhaş tohumuPembe karabiber Ispanaklı Etli Börek Nasıl Yapılır? Kuşbaşı doğranmış kuzu etini ve zeytinyağını geniş bir tavaya alarak suyunu çekene dek kavurun. Soğanı ve tuzu ilave ederek soğanlar yumuşayıncaya değin pişirmeye devam edin. İrice doğranmış karalahanayı ilave ederek suyunu çektirin ve derin bir barbar alın. Son olarak ıspanak, sarımsak, biber ve ağız tadınıza göre karabiber ve kişnişi ilave ederek karıştırın. Yufkaların kısa tarafına iç harçtan 2-3 yemek kaşığı kadar doldurarak sarın ve evvelden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirdikten sonra gönder kısımlarını bükün. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısını sütle birlikte diğer bir kapta karıştırın ve bir fırça yardımıyla böreklerin üstüne sürün. Son olarak haşhaş tohumu ve pembe biber tanelerini serpiştirin.Önceden 190 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 30-35 dakika süreyle pişirin ve sıcak servis edin. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet