You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ispanaklı Etli Börek

Ispanaklı Etli Börek

Çalışkan Üye
Ispanaklı Etli Börek
[Resim: ispanakli-etli-borek-ffa44415-8141-43b8-...db8c63.jpg] Ispanaklı Etli Börek Tarifi İçin malzemeler 7 adet böreklik hazırlanmış yufkaİç harcı için

700 g kuzu eti (Kuşbaşı doğranmış)100 g zeytinyağı200 g körpe ıspanak yaprakları300 g karalahana (İnce doğranmış)4 adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)3 adet acı taze kırmızı biber (İnce doğranmış)5 diş sarımsak (İnce doğranmış)TuzKarabiber1 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş tohumuÜzeri için

1 adet yumurta sarısı1 yemek kaşığı sütHaşhaş tohumuPembe karabiber Ispanaklı Etli Börek Nasıl Yapılır? Kuşbaşı doğranmış kuzu etini ve zeytinyağını geniş bir tavaya alarak suyunu çekene dek kavurun. Soğanı ve tuzu ilave ederek soğanlar yumuşayıncaya değin pişirmeye devam edin. İrice doğranmış karalahanayı ilave ederek suyunu çektirin ve derin bir barbar alın. Son olarak ıspanak, sarımsak, biber ve ağız tadınıza göre karabiber ve kişnişi ilave ederek karıştırın. Yufkaların kısa tarafına iç harçtan 2-3 yemek kaşığı kadar doldurarak sarın ve evvelden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirdikten sonra gönder kısımlarını bükün. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısını sütle birlikte diğer bir kapta karıştırın ve bir fırça yardımıyla böreklerin üstüne sürün. Son olarak haşhaş tohumu ve pembe biber tanelerini serpiştirin.Önceden 190 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 30-35 dakika süreyle pişirin ve sıcak servis edin. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.