Forumki.Com

Tam Versiyon: Beğendili Ahtapot
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: begendili-ahtapot-7d422fc1-efe4-47b9-b31...5c3517.jpg] Beğendili Ahtapot Tarifi İçin malzemeler Pişirilmiş 2 etap ahtapot (Ayıklanmış)35 g tereyağı1/2 çay kaşığı tatlı pul biber

Beğendi sosu için:1 adet topak patlıcan125 ml orta yağlı süt30 g tereyağı35 g kaşar peyniri1/2 nehir kaşığı tuzlu Beğendili Ahtapot Nasıl Yapılır? Kömür ateşinde patlıcanı közleyip, kabuklarını sıyırın. Tavaya tereyağını ilave edip hazırladığınız patlıcanı içerisine koyun, tahta bir kaşık yardımıyla ezin. İçerisine sütü ilave edip, belirtilmiş bir kıvama gelene dek pişirin. Pişen patlıcanların içerisine kaşar peyniri ve tuzu ilekleyip iki tur çevirdikten sonra ateşten alın.Haşlanmış olan ahtapotu ızgarada mühürleyin. Tavaya tereyağını koyun, mühürlediğiniz ahtapotları bıçakla kesip tereyağıyla harmanlayın. Pul biberi de ilave edip azıcık daha karıştırın ve ateşten alın. Önceden hazırladığınız beğendi sosu servis tabağına alın ve üstüne ahtapotu ek edip sıcak servis yapın. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet