You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

⭐⭐⭐ Süper Moderator
Beğendili Ahtapot
[Resim: begendili-ahtapot-7d422fc1-efe4-47b9-b31...5c3517.jpg] Beğendili Ahtapot Tarifi İçin malzemeler Pişirilmiş 2 etap ahtapot (Ayıklanmış)35 g tereyağı1/2 çay kaşığı tatlı pul biber

Beğendi sosu için:1 adet topak patlıcan125 ml orta yağlı süt30 g tereyağı35 g kaşar peyniri1/2 nehir kaşığı tuzlu Beğendili Ahtapot Nasıl Yapılır? Kömür ateşinde patlıcanı közleyip, kabuklarını sıyırın. Tavaya tereyağını ilave edip hazırladığınız patlıcanı içerisine koyun, tahta bir kaşık yardımıyla ezin. İçerisine sütü ilave edip, belirtilmiş bir kıvama gelene dek pişirin. Pişen patlıcanların içerisine kaşar peyniri ve tuzu ilekleyip iki tur çevirdikten sonra ateşten alın.Haşlanmış olan ahtapotu ızgarada mühürleyin. Tavaya tereyağını koyun, mühürlediğiniz ahtapotları bıçakla kesip tereyağıyla harmanlayın. Pul biberi de ilave edip azıcık daha karıştırın ve ateşten alın. Önceden hazırladığınız beğendi sosu servis tabağına alın ve üstüne ahtapotu ek edip sıcak servis yapın. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.