You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

26.10.2021 günün yemek menüsü

26.10.2021 günün yemek menüsü

⭐⭐⭐Administrator⭐⭐⭐
26.10.2021 günün yemek menüsü
cacık
250 Gr Yoğurt
2 ortaboy salatalık
1 diş sarımsak
nane
zeytinyağ
tuz

yoğurt çok az su ilavesi ile açılır. salatalıklar küp küp doğranır yada rendelenir. sarmısak rendelenip karıştırılır. kaselere paylaştırılıp üzerine nane ve zeytinyağ gezdirilir.

sebzeli ve tavuklu pilav pastası
MALZEMELER:

4 Su bardağı Pirinç ( önceden tuzlu ve limonlu suda bekletelim)
1 su bardağı bezelye
2 adet ortaboy havuç
1 su bardağı mısır
2 kaşık tereyağ
sıvıyağ

arasına:

2 adet tavuk göğsü

üzerine :

1 su bardağı telşehriye
1 kaşık tereyağ

İlk önce havuçlar küp küp kesilip bezelyeler ile ayrı ayrı haşlanır. Tavuk göğsüde ayrı bir yerde haşlanır. etleri kemiklerden ayrılıp didiklenir. tuz ve karabiber ile tatlandırılıp bir tarafta bekletilir. Suyunuda pilava koyucaz. Pirinçler yağda kavrulup yeteri kadar tavuk suyu ve normal su ilave edilir. bezelye, havuç ve mısırlar ilave edilip demlenmeye bırakılır.

şehriyeler az yağda kavrulur. şehriyeler kelepçeli bir kalıp yada herhangi şekilli bir kalıpta kullanılır altına yayılır. üzerine demlenen pilavın yarısı konur sıkıştırılır. ara kata didiklenen tavuklar konur. tekrar pilav ile tavukların üzeri kapatılır.

servis yapılacak olan tabağa ters çevrilip sıcak sıcak serviz edilir.

AFİYET OLSUN..

cappucino aromalı parfe

MALZEMELER:
1 paket ( 200 ml) sıvı krema
2 poşet ( 1 kutu ) kremşanti
1 paket cappucino aromalı cremole
1 paket kakaolu piknik bisküvi
1 paket krema sertleştirici
3 tatlı kaşığı pudra şekeri
hazır cuppacino ( nestle marka )

Herbiri ayrı kaplarda olmak üzere, Sıvı krema krema sertleştirici ve pudra şekeri ile çırpılır, Krem şanti ve cappucino çırpılır, cremole çırpılır. Sonra hepsi birbirine katılıp tekrar çırpılır. Bisküvi ufalanır. Bir kaşıkla karıştırılıp streç film döşenen kalıba konarak 1 gece buzlukta bekletilir. Ertesi gün servis edilir.

AFİYET OLSUNNN...

ve karışık kızartma Karışık kızartmayı anlatmama gerek varmı ? her bir sebze ayrı ayrı kızartılıp yan yana servis tabağına dizilir. Küp küp doğranan domates ve sarmısak az yağda pişirilerek kızartmanın üzerine dökülür..
Herşey Sensin Maviş

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.