You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Adıyaman Mutfağı Sarımsaklı Pognik

Adıyaman Mutfağı Sarımsaklı Pognik

⭐⭐⭐Administrator⭐⭐⭐
Adıyaman Mutfağı Sarımsaklı Pognik
Sarımsaklı pognik(basma köfte)
Malzemesi :
1 su bardağı Köftelik ince bulgur
1 su bardağı Döğme unu veya ince bulgur
1 çorba kaşığı Un
2 adet İri soğan
1 çorba kasığı Katıyağ
2 çorba kaşığı Limon suyu
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Nane
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Kırmızı biber
Yeteri kadar Sarmısak
Yeteri kadar Su

Yapılışı :İnce bulguru ve döğme ununu yarım bardak ılık suyla ıslatın. Tuz atıp kapağını örtün. Kabarıncaya kadar bekleyin. Kabarınca unu ilave edip yoğurun. Birbirini tutar hale gelince nohuttan biraz büyük köfteler (pognikler) yapın. Hafifçe yassılaştırıp, 7-8 bardak tuzlu suda haşlayın. Öte yanda, soğanları uzun halka halka doğrayın. Kızgın yağda pembeleştirin. Pembeleştirdiğiniz soğanları, köfteleri haşladığınız suya atın. Kara ve kırmızı biberleri ilave edip bir iki taşım kaynatın. Naneleri ekleyin. Sarmısağı ayıklayıp, havanda dövün. Limon suyuyla karıştırıp kaynar köftelerin içine dökün. 5-10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak ikram edin.
Adıyaman Mutfağı
Herşey Sensin Maviş

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.