You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çalışkan Üye
Avcı Böreği
[Resim: avci-boregi-0cba38f7-3660-43ec-bbda-a896c08a8d3e.jpg] Avcı Böreği Tarifi İçin malzemeler 3 hazır yufka

3 yemek yemek kaşığı akıcı yağ

3 yemek yemek kaşığı suİç harcı için:

300 g orta yağlı kıyma

1 soğan

1 yemek yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı ince bulgur

50 g ceviz içi

10 dal maydanoz

1/2 nehir kaşığı

Tuz

1/2 dere kaşığı karabiber

1/4 dere kaşığı kimyonBörekleri kaplamak ve kızartmak için:

2 yumurta

1 su bardağı galeta unu Avcı Böreği Nasıl Yapılır? Kıymalı iç harç için soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını ve ceviz içini kıyın. Kapaklı küçük bir kaseye aldığınız köftelik ince bulgurun üzerini örtecek değin sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp şişmesi için kısa bir vakit bekletin. Orta yağlı kıymayı kavurun. Kıyma renk almaya başladığında tereyağı ve doğranmış soğanları katın. Soğanlar diriliğini kaybedip kıyma suyunu çekene değin kavurmaya devam edin. Kavrulan kıyma karışımına suyunu çeken ince bulgur, ceviz içi, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip karıştırdıktan daha sonra ocaktan alın. Son olarak ince kıyılmış maydanoz katıp soğuması için bir kenarda bekletin.Hazır yufkaları akıcı bir şekilde üst üste açıp 8 eşdeğer parçaya bölün. Sıvı yağ ve suyu küçük bir kapta karıştırın. Üçgen yufka parçalarını bir yumurta fırçası yardımıyla yağlayıp, geniş kısımlarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan doymuş 1 yemek kaşığı değin dağıtın.Kenarda kalan yufka parçalarını derinlemesine katlayıp sigara böreği hazırlar gibi yufkaları rulo şeklinde sarın. Her bir yufka için aynı işlemi tekrarlayınYumurtaları geniş bir kapta çırpın. Elenmiş galeta ununu düz bir tabağa alın. Hazırladığınız avcı böreklerini ilk önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın. Tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine kesik kesik olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika değin pişirin.<b>Avcı Böreğinin Püf Noktası Nedir?</b>

Avcı böreğini fırında pişirmek istemiyorsanız, ayçiçek yağı kullanarak tavada da pişirebilirsiniz.Böreği hazırlarken yufkaların içini fazla pozitif doldurmamaya itina gösterin. Aksi takdirde pişirme sırasında yufkalar yırtılır ve malzemeler dışarı taşar.Yufkayı gevşek sarmamaya özen gösterin. Harcını doldurduktan sonradan tedbirli bir şekilde sarın.Kıymalı harç soğumadan yufkaları doldurmayın. Yufkanın yapısı ince olduğu için, sıcak harç ile temas ettiğinde yırtıklar oluşur.Avcı böreğine ilave olarak nefis mi nefis boşnak böreği ya da bol malzemeli tava böreği tarifini de mutlaka deneyin.

[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.