You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çalışkan Üye
Boşnak Böreği
[Resim: bosnak_boregi-2f60387e-6ef9-4cee-90b6-e3ec71233220.jpg] Boşnak Böreği Tarifi İçin malzemeler Malzemeler

2 kg un1 yemek yemek kaşığı tuzlu2 su bardağı ılık su300 gr tereyağıHarç için

2 kg patates1 tatlı kaşığı tuzlu1 nehir kaşığı karabiber Boşnak Böreği Nasıl Yapılır? Unu çukur bir barbar eleyin. Ortasını havuz gibi açıp tuzu ek edin. Suyu gitgide ekleyip yoğurmaya başlayın. Hafif sert bir hamur elde edinceye dek yoğurmaya devam edin. Hamuru üç eşit bezeye ayırıp üzerini nemli bir bezle kapatın ve 1 saat bekletin. Patatesleri bol suyla yıkayıp yumuşayıncaya değin haşlayın. Kabuklarını soyup 3 yemek yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, tuzlu ve karabiber ekleyip püre kıvamına gelinceye değin ezin. Hamur bezelerinden birini yemek tabağı büyüklüğünde oluncaya değin merdaneyle açın. Üstüne eritilmiş tereyağı sürerek iki elinizin üst kısımlarını kullanarak hamuru olabildiğince incelterek açmaya devam edin. Yufkayı düz bir zemin üstüne alarak üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Patatesli harçtan bir arz alarak yufkanın üstüne uzun bir parça biçiminde yerleştirin. Yufkayı rulo şeklinde sarın. İki elinizle hafifçe çekerek hamuru kopmayacak şekilde uzatın. Rulo yufkadan cevizden daha büyükçe parçalar koparıp elinizde hafifçe yuvarlayın ve içine tereyağı sürülmüş tepsiye ast yanlamasına dizin. Kalan tüm hamurları bu şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Hamur toplarının üstüne eritilmiş tereyağı sürün. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.<b>Boşnak Böreği Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?</b>

Hamuru hazırlarken, unu kademeli olarak ekleyin ve yoğurun. Tüm unu aniden dökerseniz, hamurun kıvamı sertleşecektir.Hamurun kıvamı fazla yumuşak olduysa, un ilavesi yapabilirsiniz. Bu Nedenle böreğiniz pürüzsüz ve yumuşacık olacaktır.Hazırladığınız hamurları, baklava yapımında kullanılan yufkalar kadar ince açmaya itina gösterin.<b>Kıymalı boşnak böreği için;</b> kıyma, soğan ve baharatları kavurun. Arkasında açtığınız hamurun içine doldurun.<b>Peynirli boşnak böreği için;</b> lor peyniri kullanabilirsiniz. Peynirleri hamura eklemeden önce elinizle parçalayın.<b>Ispanaklı boşnak böreği için;</b> ıspanakları yıkayın ve temizleyin. Gerisinde süt kaymağı, rendelenmiş soğan, 2 yumurta ve tuzlu ile karıştırın. Bu harcı açtığınız hamurlara paylaştırın.Ev yapımı börek tarifleri için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz, peynir ve nişasta ile hazırlanan rum böreğini veya Trakya usulü çarşaf böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.