You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çalışkan Üye
Çarşaf Böreği
[Resim: carsaf_boregi-e734c5a4-e16c-443b-9bd8-8a98eaba5277.jpg] Çarşaf Böreği Tarifi İçin malzemeler Malzemeler

1 su bardağı ılık sütYarım su bardağı ılık su1~2 yemek yemek kaşığı gündöndü yağı10 gr yaş maya2 nehir kaşığı tuz2 dere kaşığı toz şeker3.5 ~ 4 su bardağı un400 gr beyaz peynirYağlamak için

50 gr eritilmiş tereyağı1 dere bardağı gündöndü yağıÜzeri için

Kalan yağ1 yumurta sarısı Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır? Mayayı minik bir kapta toz şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin. Süt, ayçiçeği yağı ve tuzu ek edip, azar azar un ekleyerek yoğurun.

Hamur toparlanınca unlanmış tezgaha alıp 5-10 dakika daha yoğurun ve 8 bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın ve üzerini tereyağı ve gündöndü yağı karışımıyla oldukça çok yağlayıp, defalarca yerleştirin. 8 yufkalık grubu iyice tutup zıt çevirin. Böylece en üste gelen, birincil koyduğumuz yufkayı alıp, masanın ortasına koyun. Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin. İncecik açılan yufkanın uç kısmından birazcık içe katlayıp, ufalanmış peynir yerleştirin. Rulo biçiminde sarın ve ortadan başlayarak tepsiye yerleştirin. 30 dakika mayalanması için bekletin. Yağ karışımından çoğalan 2-3 yemek yemek kaşığı yağa 1 yumurta sarısı ilave edin. Fırçayla böreğin üstüne sürün. Öncede ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Peynirli çarşaf böreğini misafir ağırlarken sunacaksanız; mercimek köftesi ve zeytinyağlı yaprak sarma ile birlikte servis ederek sofranızı renklendirebilirsiniz. Sıhhat olsun.Çarşaf Böreğinin Püf Noktaları Nelerdir?

Hamuru kolay açabilmeniz için, ılık su ek edin ve dinlendirin. Dinlendirme işleminde nemli bir kumaş ile üzerini örterseniz, hamurunuz daha ivedi mayalanacaktır.Hamur katlarına şekil verebilmek için, dinlendikten daha sonra birkaç dakika daha yoğurun ve kenarlarından çekin.Dilerseniz peynir yerine, haşlanmış patates ya da kıyma harcı da kullanabilirsiniz. Üzeri için susam ve çörek otu serpiştirin.<b>Kıymalı çarşaf böreği için; </b>Kıyma ve rendelenmiş soğanı karıştırın. İçerisine baharat ekleyin. Arkasında yufkaların içine doldurabilirsiniz.<b>Patatesli çarşaf böreği için;</b> Patatesleri küp küp doğrayın ve 3-4 dakika haşlayın. sonradan tuzlu ve karabiber ile karıştırıp, yufkanın içini doldurun.1 Porsiyon Çarşaf Böreği Kaç Kaloridir?

Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olan çarşaf böreğinin bir dilimi, yaklaşık 340 kaloridir. Kilo kontrolünü dengeli olmak isteyenlerin ölçülü bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir.

Siz de zahmetsizce hazırlayabileceğiniz börek tarifleri arıyorsanız, yüksek proteinli boşnak böreği tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.