You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çıtır Tavuk Baget

Çıtır Tavuk Baget

⭐⭐⭐Administrator⭐⭐⭐
Çıtır Tavuk Baget
Çıtır Tavuk Baget
[Resim: s8ezy2m.jpg]
Malzemeler Galeta unu için;
1 adet bayat ekmek
Çıtır tavuk için;
8-10 adet tavuk baget
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı su (60 ml)
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı mısır unu
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Hazırlanışı
İlk olarak tavuk butlarını derin bir tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave ettikten sonra haşlayalım.
Bagetler haşlanırken pane harcında kullanacağımız galeta ununu hazırlayalım. Bunun için bayat ekmeği küpler halinde keselim.
Fırın tepsisine alarak önceden ısıtılmış 160 °C fırında, alt üst fansız ayarda 35 dakika kurutalım.
Kuruyan ekmekleri önce bardağın tabanı ile bastırarak ezelim. Ardından süzgeçten geçirelim.
Pane harcı için geniş bir tabağa galeta unu, un, mısır unu, köri, karabiber, toz kırmızı biber ve tuzu alarak karıştıralım.
Ayrı bir tabağa yumurta ve suyu çırpalım.
Soğuyan bagetleri önce yumurtalı karışıma ardından pane harcına bulayalım.
Tekrar 1 kat daha yumurta ve pane harcına buladıktan sonra tavuk bagetlerimizi bol kızgın yağda kızartalım.
Çıtır çıtır kızaran tavuk bagetler servise hazır. Afiyet olsun!
Herşey Sensin Maviş

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.