You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çalışkan Üye
Çoban Böreği
[Resim: coban_boregi-e2b4b6a0-ad3a-4f06-b740-8ec33d97b51a.jpg] Çoban Böreği Tarifi İçin malzemeler 1 tavuk budu6 iri patates3~4 dal maydanoz500 gr ıspanak2 pırasa4 yumurta100 gr sucuk (ya da pastırma)1 çorba kaşığı kurutulmuş domates1 çay bardağı sıvıyağ2 çorba kaşığı un1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri3 çorba kaşığı çörekotuTuz karabiber Çoban Böreği Nasıl Yapılır? Tavuk etini yumuşayana değin haşlayıp süzün. Eti kemiklerinden ayırıp didikleyin. Patatesleri kabuğu ile hafif haşlayın. Süzün ve kabuklarını soyup rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Sucuğu soyup ince doğrayın. Pırasaları temizleyip fidan gibi doğrayın.

Ispanakları temizleyip yıkayın. Doğrayıp tavada suyunu en ince ayrıntısına kadar çekene kadar soteleyin.Rendelenmiş patates, pırasa, yumurta, tavuk eti, sucuk, kurutulmuş domates, sıvıyağ, maydanoz, rendelenmiş peynir, tuz ve biberi bir barbar alıp karıştırın. 20 cm çapındaki derin kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Ispanaklı harcı döküp spatula ile düzelterek yayın.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerini çörekotu ile süsleyin ve ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.