You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Dermatolog Dr. Pınar Cömert: 'Ameliyatsız, ağrısız burun düzeltmek mümkün'

Dermatolog Dr. Pınar Cömert: 'Ameliyatsız, ağrısız burun düzeltmek mümkün'

Çalışkan Üye
Dermatolog Dr. Pınar Cömert: 'Ameliyatsız, ağrısız burun düzeltmek mümkün'
[Resim: 3491246.jpg] Burun dolgusu konusunda merak edilenleri Dermatoloji Uzmanı Dr. Pınar Eli Açık yanıtladı. Eli Bol, burun kemerinin düz olup, ucunun yukarıda olmasının yüze estetik alımlılık verdiğini belirterek, dolgu ile bir takım burunlarda ameliyat olmadan, kemerli kavis düzeltilip, inik olan burun ucunun kaldırılabileceğinin altını çizdi.

Burun dolgusu nasıl bir işlemdir?

Estetik işlemler yapan doktorların, ameliyatsız yüz estetiği uygulamalarında kullandıkları dolguları burun bölgesinde yerinde teknikle kullanarak, ameliyatsız bir şekilde burun düzeltme sağlayabildiğini söyleyen Eli Bol, “Esasen operasyon bir yüz dolgusu uygulamasıdır ve ameliyatsız estetik uygulamaların içerisinde yer alır. İşlem ofiste yapılır, ameliyat işlemi değildir. Yerel anestezik kremle 10 dakika uyutmak yeterlidir, genel uyuşturma gerektirmez. Uygulama takriben 5-10 dk. kadar sürer ve operasyon sonrası bayağı jurnal yaşantıya devam edilir. Şişme morarma olmaz, iyileşme süresine gereklilik yoktur” dedi.

"Burun dolgusu uygulamalarında hangi malzemeler kullanılmaktadır?

Dr. Pınar Eli Açık şu bilgileri verdi:

“Burun dolgusu için kullanılan materyaller içerisinde bütün dünyada en yaygın ve en güvenilir olanı “hyaluronik asit” içerikli ürünlerdir. Fazla farklı hyaluronik asit türevleri piyasada bulunmaktadır. Başlıca burun dolgusu için optimal kalıcılıkta, su tutmayan, ödem yapmayan, kaldırıcı yani lifting özelliği pozitif olan hyaluronik asit dolgular seçim edilmelidir."

Burun dolgusunun sıradan kalıcılığı ne kadar?

Kullanılan dolgu türüne ve kişinin biyoloji ile ilgili metabolizmasına ast olarak dolgunun kalıcılık süresi sıradan 12 ay ile 18 ay aralarında değişmektedir. Dolgu ortalama 1 sene sonra erir,burun ayrıntılarıyla eski haline döner.Eridikten sonra burunda bir hasar bırakmaz, burun ucunda düşme olmaz. İstenirse tekrarlayan uygulamalar ile elde edilen güzel sonuç devam ettirilir.

Burun dolgusu ile neler yapılabilir?

Burun eğrilikleri adamakıllı giderilebilir veya hafifletilebilir. Burun asimetrileri düzeltilip, simetri sağlanır. Burun ucu kaldırılabilir. Burun ameliyatı ardından oluşan ;çöküntü, bakışımsızlık gibi problemler giderilebilir.-Burun dudak bileşkesi belirginleştirilebilir. Burun kemeri düzleştirilebilir. Burun alın ilişkisi düzeltilebilir. Ameliyat sonrası görünüm için çekincesi olan kişilerde test amaçlı dolgu uygulaması da yapılabilir.

Dolgu hangi burunlara uygundur?

Yüzde sıradan büyüklükte,kavisli veya dalgalı kemerli,ucu düşük burunlar dolguya uygundur. Tüm yüze oranla koskocoman burunlara dolgu işlemi uygun olmayabilir. Yüzde alın,burun,dudak ve çene bir oran içerisinde bulunmalıdır,burun dolgusunda belirlenmiş dudak inceliği veya çene küçüklüğü olup olmadığına bakılmalıdır. Küçük çene ve ince dudak burunu olduğundan daha büyük gösterir.

Burun dolgusu ile burun büyür mü?

Uygun burun seçiminde, özel teknikle ve içten noktalara, yeterli miktarda dolgu uygulanırsa burunda asla artış olmaz, tersine önden küçülmüş gibi bir görünüm sağlanır.

Burun dolgusu ile burun nefes fonksiyonları düzeltilebilir mi?

Önemli nefes alma problemine sebep olan burun içi kaynaklı anatomik problemler burun dolgusu ile giderilemez. Oysa burun dolgusu ile burun ucu kalkınca bir arz nefes almada refah sağlanır.

Daha önce ameliyat edilmiş burunlarda burun dolgusu uygulanabilir mi?

Ameliyat ile istenilen sonuç elde edilemezse, ameliyattan daha sonra burun kemerinde oluşan çökmeler ve burun ucu düşmelerinde burun dolgusu ile çözüm sağlanır.

Burun dolgusu uygulamasında sancı olur mu?

Hyaluronik asit dolgu içerisinde yerel anestezik madde bulunmakla birlikte işlemden önce 10 dk dek lokal anestezik krem uygulaması ile işlemin sızısız olması sağlanmaktadır.

Burun dolgusunun ast etkileri nelerdir?

Yüz dolgusu uygulamalarının olabilecek bütün bağlı etkiler burun dolgusu için de geçerlidir. Alerjik tepkime, kanama, enfeksiyon, granülom oluşumu bu komplikasyonlardandır. Burada bilinmesi gereken manâlı husus burun dolgusu muhakkak hekimin uygulaması gereken bir işlemdir. Tecrübeli ve anatomiye baskın doktorlar kadar ve uygun şekilde kullanıldığında, komplikasyon oranı yok denecek kadar düşük oranlardadır.

Kalıcı burun dolgusu var mıdır?

Burun anatomisi itibariyle çok tedbirli kullanım gerektiren bir yapıdır. Damarlara bası yapan kalıcı yada uzun süre erimeyen ürünlerin kullanılması sakıncalıdır. Burunda dolgu için kullanılan ürünün eriyebilen bir mahsul olması ve mutlaka aşina bir dolgu markasının seçim edilmesi son derece önemlidir.

Burun dolgusu, kısa sürede yapılması, sızısız bir başvuru olması, gözle görünür istenen sonucun derhal oluşması sebebiyle günümüzde sıkça uygulanan, kişi memnuniyeti çok yüksek olan bir medikal estetik uygulamadır.”

iha

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.