You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Domates Soslu Ahtapot

Domates Soslu Ahtapot

⭐⭐⭐ Süper Moderator
Domates Soslu Ahtapot
[Resim: domates-soslu-ahtapot-1cf10178-a586-4e74...f252e0.jpg] Domates Soslu Ahtapot Tarifi İçin malzemeler 1 adet arınmış ahtapot2 yemek kaşığı üzüm sirkesi2 yemek yemek kaşığı kimyon3 adet defne yaprağı2 adet patates1 adet kereviz sapıAnçüez sosu için:

100 mg krema900 m beşamel sos2 yemek yemek kaşığı ançüez ezmesi50 gram yağTaze çekilmiş karabiberTuzToz kırmızı biber<b>Domates sosu için:</b>

4 adet domates Domates Soslu Ahtapot Nasıl Yapılır? Ilk Önce arınmış ahtapotu düdüklü tencereye alın, üzerine bir arz su ekleyin.Ahtapota ek olarak sirke, kimyon ve defne yaprağını ekleyerek 20 dakika pişirin.Patates ve kerevizi yıkayıp soyduktan daha sonra patatesleri küp küp doğrayın. Kereviz sapını ise ince bir şekilde dilimleyin.Farklı tencerelerde patates ve kerevizi haşlayın.Ançüez sosu için; sıcak beşamel sosun içerisine ançüez ezmesini ekleyerek karıştırın.Üzerine krema ve yağı ekleyerek karıştırın. Arkasından karabiber ve tuzu ekleyin.Biraz toz biber ekleyerek karıştırın. Malzemeleri karıştırdıktan sonradan süzgeçten geçirin.Domates sosu için, domatesleri rendeleyin ve tavaya alın. Dilerseniz, ince doğranmış soğan da ekleyebilirsiniz.Domates sosunu tavada pişirdikten sonra süzgeçten ezerek geçirin ve hafif sulu bir kıvam almasını sağlayın.Pişen ahtapotu en ince ayrıntısına kadar süzdükten daha sonra küçük parçalar halinde doğrayın ve servis tabağına emrindeki olacak şekilde dizin.Ahtapotların yanında küp küp doğranmış patatesleri dizin.Üzerine domates ve ançüez sosunu ilave edin.Ahtapot ve patatesleri benzer tabakta servis edin. Yemeden önce mutlaka karıştırın. Sağlık Durumu olsun.<b>Ahtapot Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?</b>

Tarifte kullanılacak ahtapot temizlenmiş ve taze bir şekilde dondurulmuşsa doğrudan doğruya haşlayabilirsiniz.Dondurma işlemi, ahtapotun yeterince yumuşamasını sağlar.Küçük ahtapotlar 20, 1 kilo ağırlığındaki ahtapotlar ise ortalama 30 dakikada pişirilir.Ahtapot gereğinden artı pişirilirse, eti sertleşir. Domatesli Tarifler Dünya Mutfaklarından Tarifler MasterChef Tarifleri Sos Tarifleri Balık Yemekleri

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.