You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

⭐⭐⭐Administrator⭐⭐⭐
Ekler
Ekler 
Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
100 gr tereyağı veya margarin
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 adet büyük boy yumurta (eğer hamur toparlanmaz videodaki gibi yapışkan bir hal almazsa 1 yumurta daha kırabilirsiniz)
Muhallebi için
3 su bardağı süt
2 tepeli yemek kaşığı un
1 tepeli yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker 1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kalığı tereyağ
Üzeri için ;
2 paket sütlü çikolata

[Resim: inbound5844299662674897698_37521641.jpg]

Hazırlanışı
İlk olarak muhallebiyi hazırlıyoruz soğuması gerekiyor. Muhallebi malzemeleri vanilya ve tereyağ hariç pişirilir.
Kıvam aldıktan sonra altını kapatalım; vanilya ve tereyağ eklenir.
Hamur malzemesi için de su ve yağ ocakta kaynatılır.
Kaynayan yağ ve suyun içerisine 1 su bardağı un bir fiske tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker konulur. 3-4 dakika kavurulur. Soğumaya bırakılır. İyice soğuması gerekir yoksa yumurtalar eklenince pişer ve hamur söner.
Soğuyan hamura teker teker yumurtalar kırıp iyice çırpıldıktan sonra diğer yumurta eklenerek hamuru hazırlanır.
Yağlı kağıt serili tepsiye sıkma torbasıyla videodaki gibi sıkılır.
160 derece ısınan fırında 40-50 dakika pişirilir. Kapak hiç açılmaz. 50 dk sonunda kontrol edilir kurumuşsa fırın kapatılır.
Kapak aralanır ve ekler hamuru içerisinde soğumaya bırakılır.
Soğuyan hamura muhallebiler doldurulur ve eritilen çikolataya batırılıp soğutulur servis edilir😘
Herşey Sensin Maviş

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.