You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ekşi Mayalı, Pancarlı Ve Ada Çaylı Börek

Ekşi Mayalı, Pancarlı Ve Ada Çaylı Börek

⭐⭐⭐ Süper Moderator
Ekşi Mayalı, Pancarlı Ve Ada Çaylı Börek
[Resim: eksi-mayali-pancarli-ve-ada-cayli-borek-...92944d.jpg] Ekşi Mayalı, Pancarlı Ve Ada Çaylı Börek Tarifi İçin malzemeler <b>Ön maya için</b>

20 g ekşi maya80 g beyaz un70 g suPancar püresi için

4-5 adet kırmızı pancarBezelerin üstü için 

1 kase taze ada çayı yaprağıHamuru için

500 g ekmeklik beyaz un55 g tereyağı (Oda sıcaklığında)170 g ön maya100 g katı yoğurt160 g su9 g tuzlu150 g fırınlanmış pancar püresiİç harcı için

100 g ceviz (Doğranmış)500 g lor peyniri100 g zeytinyağıbir tutam taze kekik (İnce doğranmış)bir parça taze fesleğen (İnce doğranmış)bir parça taze nane (İnce doğranmış) bir parça ada çayı (İnce doğranmış)TuzKarabiber Ekşi Mayalı, Pancarlı Ve Ada Çaylı Börek Nasıl Yapılır? Ekşi maya, un ve suyu kavanoza alın ve en ince ayrıntısına kadar karıştırın. 3 katı kabarıncaya değin oda sıcaklığında bekletin. Ön maya 3 katına yakın kabarınca hamuru hazırlamaya başlayın.Pancarları kabaca dilimleyin ve yağlı kağıt serili tepsiye kesik kesik olarak yerleştirdikten daha sonra 240 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ve rondodan geçirerek püre haline getirin. Hamuru aranje etmek için unu ve tuzu yoğurma kabına alın karıştırın. Ön maya, yoğurt, pancar püresi ve tereyağını da ilave edin. Son olarak suyu ek ederek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde ettikten daha sonra üstünü kapatarak 2 katına yakın mayalanması için oda sıcaklığında bekletin. Dinlenme süresi hava sıcaklığına alt olarak yaklaşık 5-7 saat sürebilir.Doğranmış cevizi yağsız bir tavada 1-2 dakika süreyle çevirdikten sonradan bir kaba alarak lor peynirini, ince doğranmış yeşillikleri, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ek edip karıştırın.Pancarlı hamur mayalanınca parmak uçlarınızı hafif zeytinyağına batırıp hamurdan 80 g ağırlığında 12 beze yapın ve 6 tane bezenin üstüne taze ada çayı yaprakları yapıştırın. Hafif unlanmış bir bez üstüne bezeleri gidip gelen yerleştirin.İlk yaptığınız bezeden alın ve çok eksik un kullanarak hamuru ince bazlama kalınlığında açın. İç harçtan 2 yemek kaşığı kadar hamurun ortasına yerleştirin. Üstü adaçaylı bezeyi de aynı şekilde dairesel olarak açın ve iç harcı koyduğunuz bezenin üstüne kapatın. Kenarlara parmaklarınızla iyice bastırın ve pizza keseceğiyle bastırdığınız yerlerden muhakkak. Tüm börekleri bu şekilde hazırlayın. Yapışmaz tavayı ocakta ısıtın ve börekleri bir bir arkalı önlü pişirin. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.