You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Super Moderator
Elmalı Pay
Elmalı Pay Yapılışı
[Resim: myg7lup.jpg]
1. İç Harcı Hazırlama
Elmaları soyup küp küp doğrayın.
Tavaya alın, üzerine şeker ve tarçın ekleyin.
Orta ateşte karıştırarak yumuşayana kadar pişirin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
2. Hamuru Hazırlama
Un, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın.
Soğuk küp küp doğranmış tereyağını ekleyip parmak uçlarıyla kum gibi olana kadar ezin.
Soğuk suyu ekleyerek toparlanan bir hamur elde edin.
Hamuru strece sarıp 20–30 dakika buzdolabında dinlendirin.
3. Şekillendirme
Hamurun yarısını açıp tart kalıbına yerleştirin.
Soğuyan elmalı iç harcı içine yayın.
Hamurun diğer yarısını şeritler halinde kesin.
Şeritleri kafes şeklinde üzerine yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
4. Pişirme
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30–35 dakika pişirin.
Üzeri iyice kızarınca fırından çıkarın.
Bunu ilk beğenen sen ol

Elmalı Pay

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.