You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Enginar Ve Sarmaşık İle Fırın Somonlu Gnocchi

Enginar Ve Sarmaşık İle Fırın Somonlu Gnocchi

⭐⭐⭐ Süper Moderator
Enginar Ve Sarmaşık İle Fırın Somonlu Gnocchi
[Resim: enginar-ve-sarmasik-ile-firin-somonlu-gn...203081.jpg] Enginar Ve Sarmaşık İle Fırın Somonlu Gnocchi Tarifi İçin malzemeler Gnocchi için

1/2 kg patates 125 g un 1 adet yumurta 1/2 tatlı kaşığı tuzlu 1/4 tatlı kaşığı karabiberTarhunlu prosecco sos için

250 ml prosecco 110 g tereyağı2 adet yumurta sarısı 2 dal tarhun 1 dal Lemongrass25 g gorgonzola (veya rokfor)25 g Dijon hardalKaffir (Tayland) bilye limonu yaprağı (ya da 1 lime kabuğu) 1/4 tatlı kaşığı tuzlu 1/4 tatlı kaşığı karabiberYaban mersini turşusu için

300 g yaban mersini 2 portakal suyu + 1 portakal kabuğu1 kabuk tarçın1 tatlı kaşığı hardal tohumu 1/2 akarsu kaşığı Chili Flakes (veya toz acı biber)525 ml organik elma sirkesi 1 yemek yemek kaşığı esmer şeker Diğer malzemeler

600 g somon 3 adet enginar1 tahvil sarmaşık (veya kuşkonmaz)2’şer bono cibes, arapsaçı, radika, tatlı hardal otu, taze sarımsak1 adet lime 100 ml zeytinyağı200 g kestane mantarı 1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu 1 tatlı kaşığı trüf yağı Enginar Ve Sarmaşık İle Fırın Somonlu Gnocchi Nasıl Yapılır? Bol malzemeli lezzetli Enginar ve sarmaşık ile fırın somonlu gnocchi hazırlanışı...

Gnocchi için; 200 derece fırında patatesleri fırınlayıp en ince ayrıntısına kadar soğumalarını bekleyin. Patates ezici ile tezgaha yayarak ezin. Üstüne tuzlu, karabiber, yumurta ve unu yayarak hamur haline getirin. Hamuru 8 eşit parçaya bölüp her parçayı 1 parmak kalınlığında silindir şeklinde açıp 1 cm olacak şekilde muhakkak. Tuz suda gnocchi’ler yüzeye çıkınca fırın tepsisine alın ve yapışmamaları için zeytinyağı dökün.

Prosecco sos için; sos tavasında tereyağını kısık ateşte kahverengi olana dek tarhun, lemongrass ve lime yaprağı ile demleyin. Üzerine prosecco ekleyip orta ateşte miktarı yarıya düşene kadar bekleyin. Çırpma kabında yumurta sarısını çırpın ve yarıya inmiş tereyağı-prosecco karışımının bir bölümünü ip gibi yumurtaya aktararak çırpın. Isısı yükselen yumurta sarısını tekrardan ip gibi sos tenceresine aktararak karıştırın. İçerisine gorgonzola, hardal, tuzlu ve karabiber ekleyerek kıvam alana dek karıştırın. Krema kıvamına gelen sosu tel süzgeçten geçirin.

Yüksek ateşte ısınmış tavaya trüf yağı ekleyip mantarları soteleyin. Kahverengi olan mantarlara akçaağaç şurubu ekleyip birkaç saniye çevirip tavadan alın.Dış yaprakları ve iç tüyleri arınmış, sapları da 6 cm kalacak şekilde enginarları düşey olarak ikiye kesin. Zeytinyağı ile ovup yüksek ateşte ısınmış tavada soteleyin.Bir fırın kabında gnocchi, enginar, mantar, sarmaşık, ege otları ve sosu ekleyip karıştırın. 2.5 cm olacak şekilde indirimli somonu da üzerine yerleştirip zeytinyağı gezdirin. Folyo ile kapatıp 190 derecede 12 dakika pişirin. Üzerini açıp 4 dakika daha pişirip fırından çıkarın. Taze sarımsak, yaban mersini turşusu ve lime dilimleri ile servis edin.

Yaban mersini turşusu

Yaban mersini dışındaki tüm malzemeleri kaynama noktasına getirip bir kavanoz içerisindeki yaban mersininin üzerine döküp konserveleyin. 3 ile 4 hafta bekleyin. Bilhassa deniz ürünleri ile servis edin.

Pratik hardal soslu somon ve fesleğenli gnocchi tarifi için tıklayın

[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.