You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Enginarlı Piliç Salatası

Enginarlı Piliç Salatası

Çalışkan Üye
Enginarlı Piliç Salatası
[Resim: thumb_BOREKLERKAPAK2_M.jpg]

MALZEMELER

6 parça Perhiz Gögüs

750 ml. kaynar su

750 gr. göbek enginar (küp seklinde dogranmis)

150 gr. mayonez

150 gr. yoğurt

2 çay kasigi sarmisak (dövülmüs)

Tuzlu, Maydanoz veya Dereotu

4 adet bütün enginar

YAPILIŞI

Perhiz gögüsleri ufak lokmalar halinde dograyin. Dogranmis göbek enginarlari kaynar suyun içine atip, hizli ateste yaklasik 5-7 dk. yumusayana dek pisirin. sonradan enginarlari sudan çikarip hafif tuzlayin ve üzerini kapatarak sogumaya birakin. Yoğurt ve dövülmüs sarmisagi çirpip mayoneze ilave edin. Piliç etleri ve enginari karistirin ve bu karisimi mayonez ile harmanlayin. Servisi haslanmis bütün enginarlarin içinde ya da porsiyonluk kümeler halinde yapabilir, üzerini maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.

lezzetler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.