You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Fırında Parmesan Kıtırlı Somon Ve Sebzeler

Fırında Parmesan Kıtırlı Somon Ve Sebzeler

⭐⭐⭐ Süper Moderator
Fırında Parmesan Kıtırlı Somon Ve Sebzeler
[Resim: firinda-parmesan-kitirli-somon-ve-sebzel...2f886c.jpg] Fırında Parmesan Kıtırlı Somon Ve Sebzeler Tarifi İçin malzemeler 1 kg somon fileto (Tüm, derisiz, kılçıksız)400 g brokoli (Çiçeklerine ayrılmış)12-15 fındık turp (İkiye indirimli)12-15 arpacık soğan (İkiye indirimli ve katmanlarına bölünmüş ya da 2 soğan, 3-4 cm’lik parçalar halinde kesik)3-4 dal taze soğan (Dilimlenmiş, 2-3 cm)5 yemek kaşığı zeytinyağı6 adet tost ekmeği (Kenarları kesilmiş, dörde bölünmüş)1.5 kibrit kutusu değin parmesan peyniri (Fazla ince rendelenmiş)1-2 yemek yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz1-2 yemek yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu1 limonun kabuğunun ince rendesi1.5 kibrit kutusu dek tereyağı (Yaklaşık 50 g, eritilmiş)1-2 yemek yemek kaşığı hardalTuzKarabiber Fırında Parmesan Kıtırlı Somon Ve Sebzeler Nasıl Yapılır? Fırını fanlı 160 derecede ısıtın. Brokoli, turp, arpacık ve taze soğanı içine rahatça sığacakları bir fırın kabına koyun. 2 tutam tuz ve 3 yemek yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip sebzelerin her yerine eşdeğer dağılması için tamamen karıştırıp kenara alın. 

Tost ekmekleri ve 20 g zeytinyağını mutfak robotunda karıştırarak kırıntı haline getirin. İki fırın tepsisine, üst üste gelmeyecek şekilde yayıp 6-7 dakika, hafif kuruyuncaya kadar fırınlayın. Kızaran ekmek kırıntılarını çabuk soğumaları için geniş bir vahşi veya pişirme kağıdına yayın. Fırını 180 dereceye yükseltin. Soğuyan ekmek kırıntılarına parmesan, maydanoz, dereotu, 1/2 çay kaşığı tuz, bir parça karabiber ve erimiş tereyağını ekleyerek karıştırın.Somonu, derisinin alındığı kısmı alta gelecek şekilde, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Somonun üstüne ve kenarlarına, ince bir tabaka biçiminde hardalı sürün. Her tarafını eşit şekilde parmesanlı ekmek kırıntısı karışımıyla kaplayın ve yapışmaları için elinizle hafifçe bastırın. Kenara ayırdığınız sebzeler ile benzer anda fırına verin ve 25-30 dakika pişirin. Sevinç veren fırında parmesan kıtırlı somon ve sebzeleri servis yapın.Fırında parmesan peynirli kabak tarifine buradan göz atabilirsiniz.

[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.