You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

'Gebelikte, vücudun vitamin ve mineral ihtiyacı artıyor'

'Gebelikte, vücudun vitamin ve mineral ihtiyacı artıyor'

Çalışkan Üye
'Gebelikte, vücudun vitamin ve mineral ihtiyacı artıyor'
[Resim: 3499242.jpg] Dinç beslenmenin temelini tatmin edici ve dengelenmiş besin oluşturuyor. Hamilelik, vücudun vitamin ve mineral ihtiyacının arttığı bir süreç ve bebeğin tek besin kaynağının anne olması bu dönemi daha da özel kılıyor. ''Bebeğin gelişimi ve annenin gebeliğe uyumu için günlük 300 kcal ek beslenme alınması zaruridir ve diyabet yada metabolik hastalık gibi özel bir şart yoksa hamilelik sırasında perhiz yapılmasını önermemekteyiz'' diyen Medicana International İstanbul Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Bulanık, gebelikte besin sürecinden ve hangi besinlerden hangi vitaminlerin alınabileceğini açıkladı.

Op. Dr. Murat Flu, alınabilecek vitamin ve mineralleri şöyle açıkladı:

''Folik asit: Daha gebelik oluşmadan başlanarak, gebeliğin birincil üç ayı boyunca jurnal 400 mikrogram folik asit desteği alınmalıdır. Folik asit bebekteki sakatlıkları önleyen ve zararsız bir vitamindir.

Demir: Gebeliğin 3'üncü ayından itibaren demir içeren ilaçlardan alınmalıdır. Demir kan yapımı için gereklidir. Gebelikte bebekte ve annede demir ihtiyacı artar. böylece bütün gebelerin demir desteği alması gerekir. Piyasada fazla değişik demir ürünleri içinden bağlı etkileri eksik olanı ve doktorunuzun önerdiğini kullanabilirsiniz.

Vitamin desteği: Gebelere bütün vitaminleri taşıyan haplardan almasını öneriyoruz. Bütün vitaminleri besinlerle edinmek basit değildir ve hap halinde bu vitaminleri günlük olmak mantıklıdır. Farklı Alanlara Yönlendirilmiş vitaminler içinden omega-3 ve iyot içerenleri bilhassa öneriyorum.

Kaçınılması gereken gıdalar: Açıkta satılan dondurma, sokakta yapılan kebap, ham köfte vs. gıdalar hijyenik olmayacaktır. Bunları tüketmek beslenme zehirlenmesi geçirmenize ya da bebeğinize mikrop bulaştırmanıza niçin olabilir. Bunlardan kaçının. Yeşil yapraklı sebzeleri tamamen yıkamadan tüketmeyin. Kapı sütü gibi pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerinden uzak durun. Abur cubur sınıfında olan cips, çikolata, gazlı içeceklerden tüketmemeye çalışın.

Etleri bütün pişmişken tüketin, yetersiz pişmiş veya çiğ etten bebeğinizi de olumsuz etkileyen enfeksiyonlar bulaşabilir.

Gebelikte her gıdadan dengelenmiş beslenin. Gebelik öncesi kilosu normal olan kadınlar gebelikte 12-16 kilogram arasında kilo alabilirler.

Gebelikte jurnal ortalama 70 gram protein, 175 gram karbonhidrat ve 85 gram yağ tüketimine gereklilik vardır. Öğünler arasında bölünmüş olarak bu miktar alınmalıdır.

Günlük 600 ünite D vitamini ve 1000 miligram kalsiyum alınması gerekmektedir. Bu değerleri gebeliğe özgü vitamin ilaçlarının çoğu içermektedir. Genelde eksiklikleri görülmez''.

iha

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.