You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Güveçte Mantarlı Et Sote

Güveçte Mantarlı Et Sote

⭐⭐⭐Administrator⭐⭐⭐
Güveçte Mantarlı Et Sote
[Resim: inbound2504890646800296072_72986652.jpg]
Güveçte Mantarlı Et Sote
Harika sunumu ile çok lezzetli bir ana yemek tarifimiz var. Küçük güveçlerde olduğu için de kişiye özel oluyor. Özellikle misafir için çok uygun bir yemek. Et seçimine dikkat edin. Daha çok kolay pişen tarafından tercih edin. Mutlaka tavsiye ediyorum.
MALZEMELERİ:
1 kg. dana kuşbaşı
500 gr. mantar
2 tane domates
1 tane soğan
3 tane sivri biber
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
ÜZERİNE:
Kaşar Peyniri Rendesi
YAPILIŞI:

Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım. Etlerimizi düdüklü tencerede veya normal tencerede haşlıyoruz. Normalde uzun sürüyor biraz ama ne kadar haşlandığını kontrol edebiliyorsunuz. Tam olarak haşlamayalım. Çünkü hem tencerede diğer malzemeler ile pişecek, hem de fırında… Bu arada bonfile gibi yumuşak et kullanıyorsanız hiç haşlamadan direk tencere işlemine geçebilirsiniz.

Mantarları sudan geçiriyoruz. Üzerini soyarak temizliyoruz. Beyaz renkleri çıkana kadar soymamız gerekiyor. Ardından dilimliyoruz ve limonlu suda bekletiyoruz ki kararmasınlar.
Soğanımızı soyuyoruz ve doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Biberlerimizin tohumlarını alıyoruz ve onları da doğruyoruz.
Tencereye sıvı yağ alıyoruz. Soğanlarımızı atıp, kavurmaya başlıyoruz. Haşladığımız etlerimizi de ilave edip, karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Salçamızı ekliyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz.
Biberlerimizi ilave edip, kavurma işlemine devam ediyoruz. Mantarlarımızı süzüyoruz ve yıkayıp, yemeğimize katıyoruz. Mantarlar suyunu salıp, çekene kadar pişiriyoruz. Ardından domateslerimizi ekliyoruz. Onlarla da biraz karıştırıp, pişiriyoruz. İki bardak kadar sıcak su ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini ayarlıyoruz.
Suyu biraz azalınca küçük güveçlere paylaştırıyoruz. Fırını 200 derecede ısıtıp, içine atıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika bu şekilde pişiriyoruz. Ardından üzerilerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, tekrar fırına veriyoruz. Kaşarlar eriyip, kızarınca fırından alıyoruz.
Sıcak olarak servise sunuyoruz. Afiyet olsun…
Herşey Sensin Maviş

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.