You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ispanaklı Tepsi Böreği

Ispanaklı Tepsi Böreği

Çalışkan Üye
Ispanaklı Tepsi Böreği
[Resim: ispanakli_tepsi_boregi-814acdf6-ff24-4e1...5ed6d8.jpg] Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi İçin malzemeler 500 gr ıspanak4 yufka2 soğan150 gr beyazpeynir1 su bardağı sütYarm su bardağı zeytinyağı3 yumurta1 çorba kaşığı çörek otuTuzKarabiber Ispanaklı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır? Öncelikle yumurtaları çukur bir kaba kırıp çırpın. Süt ve zeytinyağını ekleyip çırpmaya işlemine devam edin.

Bu esnada ıspanakları sudan geçirin ve ayrıntılarıyla temizledikten sonradan doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın.Bir kaşık zeytinyağını tavada kızdırıp soğan ve ıspanağı soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Soteleme işleminden daha sonra tavayı ocaktan alın. Ve karışımın içerisine ufalanmış peynir ek edin.

Fırın tepsisini yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerini birazcık sütlü karışımla ıslatıp ikinci kat yufkayı yayınlama. Islattığınız yufkanın üstüne ıspanaklı harcı ekleyip üçüncü yufkayı serin. Sütlü karışımla ıslatıp dördüncü yufkayı yayın. Üzerine kalan sütlü karışımı dökün ve çörek otunu serpin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.Özel günlerde sunabileceğiniz ıspanaklı tepsi böreğini, hafifliği ile tanıdık mercimek köftesi ve zeytinyağlı yaprak sarma ile birlikte servis edebilirsiniz.Ispanaklı Tepsi Böreğinin Püf Noktaları Nelerdir?

Eritilmiş tereyağı ve süt ile hazırlanan karışımlar yufkanın daha çıtır olmasını sağlar.Böreğin kabarması için, yumurta ve sade sodayı bir kasede çırpın ve bu karışımı yufkanın üstüne sürün.Kızarmış börekler olmak için yumurta yerine yoğurt da kullanabilirsiniz. Böreklerin daha lezzetli olması için, hazırladıktan daha sonra 1 saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.Ispanağın tadını arttırmak için, ıspanakların üzerine beşamel sos ilave edebilirsiniz.Börek yapımında en önemli nokta kullanılan yufkadır. Tarifi doğru bir şekilde uygulamak için mutlaka taze yufka kullanın.1 Porsiyon Ispanaklı Tepsi Böreği Kaç Kaloridir?

Hamur işleri genel olarak yüksek kalori değeriyle sunulsa da, ıspanak ile hazırlanan tepsi böreğinin bir porsiyonu yaklaşık 130 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, haftada bir kere tüketilmesi önerilir. Dilerseniz, az daha aynı kalori değerine sahip olan tava böreğini de deneyebilirsiniz.

[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.