You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

⭐⭐⭐ Süper Moderator
İstavrit Tava
[Resim: istavrit-tava-f61c8c2a-7e2f-46ef-9509-f82806f6f64e.jpg] İstavrit Tava Tarifi İçin malzemeler 300 gram istavrit4 yemek yemek kaşığı darı unu1/2 akarsu kaşığı tuz<b>Kızartmak için:</b>

1/2 su bardağı mısır özü yağıServisi için:

1/2 adet kırmızı soğan1/2 adet limon İstavrit Tava Nasıl Yapılır? İstavritleri bol su ile yıkadıktan sonradan iç kısımlarını ayıklayın. Kuyruk ve kafalarını almayın.İstavritleri temizledikten daha sonra her tarafta durulayın ve suyunu süzdürün. Fazla sularını kağıt havlu ile silebilirsiniz.Mısır ununu eleyerek servis tabağına ekleyin. Balıkların orta kısmını tuzlayın.Balıkları arkalı önlü olacak şekilde darı ununa bulayın.Bu esnada yağı tavaya dökerek kızdırın. İstavritleri yağa atarak arkalı önlü kızartın.Kızarttığınız balıkları servis tabağına çıkartın.İstavrit tavayı limon dilimleri ve halka halka dilimlenmiş kırmızı soğan ile birlikte servis edin. Sağlık olsun.<b>İstavrit Tava Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?</b>

Kızartma işlemini fritözde de uygulayabilirsiniz.Kızartma için darı özü yerine değişken yağ da kullanabilirsiniz.Balık kokusunu onarmak için, kızartma yağına 1 adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz.Balıkları kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekleterek pozitif yağını süzün.Kızarttığınız istavritleri çok pozitif bekletmeden servis edin.<b>1 Porsiyon İstavrit Tava Kaç Kalori?</b>

İstavrit tavanın bir porsiyonu, yaklaşık 205 kaloridir. [IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.