You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

⭐⭐⭐ Süper Moderator
Midye Dolma
[Resim: midye_dolma-42bd5fef-b9e2-4fe7-8de9-1c3867ccfef2] Midye Dolma Tarifi İçin malzemeler Malzemeler

1 limonun suyu50 kabuklu midye1 su bardağı zeytinyağıİç pilav için

2 su bardağı pirinç6 soğan2 çorba kaşığı dolmalık fıstık3 çorba kaşığı kuşüzümü4 kesme şeker1 limonun suyu2 kahve fincanı zeytinyağı4 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı yenibahar1 tatlı kaşığı karabiber1 demet dereotu1 tatlı kaşığı tuzlu Midye Dolma Nasıl Yapılır? Ilk Önce midyelerin üstteki kısmını fırçalayıp temizleyin. Kabuklarını birbirinden ayırmadan, midyelerin yelken direği kısımlarını bıçağın ucu ile açın.İçindeki tüylü kısımları elinizle çıkarıp kabukları su batmış bir kabın içinde 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp yıkayın ve bir kenara alın. Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. sonradan süzüp bol suyla yıkayın. Soğanları temizleyip ince ince kıyın.Kuş üzümlerini ayıklayıp yıkayın ılık suda bekletip süzün. Dolmalık fıstıkları teflon bir tavaya alıp sararıncaya dek kavurun.Tencerede 1 fincan zeytinyağını ısıtın. Üzerine soğanı ilave edip kavurun. Pirinci ekleyip kısık ateşte alttan üste dürüst karıştırarak 10  dakika kavurun.Dolmalık fıstık ve kuş üzümünü de ekleyip karıştırın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su, limon suyu, tuzlu, karabiber, yenibahar ve şeker ekleyip karıştırma işlemine devam edin.Kısık ateşte pirinçler diri kalacak şekilde pişirin. Kıyılmış dereotu ilave edip ocaktan alın 20 dakika dinlendirin.Midyelerin bir tanesini alıp içini bir çorba kaşığı kadar pilavla doldurun. Kapağı defalarca getirip kapatın. Diğerlerini de benzer şekilde doldurun. Bir tencereye midyelerin geniş kısmı aşağıya gelecek şekilde sıralayın. Üzerine zeytinyağını gezdirip 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Üzerini porselen bir tabakla kapatın.Kısık ateşte 25 dakika pişirin. Kapağını açıp üstüne limon suyunu ekleyin. Pişen midye dolmaları servis tabağına sıralayın.Midye dolmaları, yanında çok yakışan karides güveç  veya kalamar ile birlikte servis edebilirsiniz. Sağlık olsun.Midye Dolmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Midye etinin çiğ kalmaması için, mutlaka su içerisinde bekletin. Bu sayede kabukları da daha kolay açılacaktır.Midyenin yumuşak olması için, tarife başlarken içindeki tüyler kopartılmalıdır. İç harcı için sevdiğiniz baharatları pirince ekleyebilirsiniz. Tarifte kullanacağınız soğanları rendeleyerek daha aromalı bir lezzet elde edebilirsiniz.Midyeleri doldururken uyarı edilmesi gereken en kayda değer nokta, pirinçlerin soğuk olmasıdır.1 Porsiyon Midye Dolma Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon midye dolma, takriben 85 kaloridir. yaklaşık olarak aynı kalori değerine sahip olan midye tava tarifini de deneyebilirsiniz.

Siz de sofralarınızı güzelleştirmek ve öğünlerinizi daha dinç bir ülkü getirmek istiyorsanız, beyin gelişimini destekleyen balık yemeklerine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.