You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çalışkan Üye
Pırasa Böreği
[Resim: pirasa_boregi-215a1ed4-fde9-4b21-bb5d-1ba6487b3e47.jpg] Pırasa Böreği Tarifi İçin malzemeler Hamur için

6 su bardağı un1 çorba kaşığı toz maya1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı sıvıyağ1 çay kaşığı toz şeker1 akarsu kaşığı tuzİç araç gereç için

4 pırasa2 soğanYarım çay bardağı zeytinyağı100 gr lor peyniriTuzlu karabiberÜzeri için

1 yumurta sarısı2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kekik Pırasa Böreği Nasıl Yapılır? Toz maya ve ılık sütü bir kaba alıp maya eriyene dek karıştırın. Yoğurt, sıvıyağ, tuzlu ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Unu gitgide ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.Soğanları soyup kıyın. Pırasaları temizleyip incecik dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Pırasa ve soğanı tavaya ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika karıştırarak soteleyin. Tuzlu ve karabiber serpip ocaktan alın. Peyniri ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın.Hamuru unlanmış zemine alıp merdaneyle büyük bir yufka biçiminde açın. Üstüne pırasalı harcı döküp yayın. Hamurun kenarlarını içe kıvırıp önce kare şekline getirin. Sonra ortadan ikiye katlayıp dikdörtgen şekli verin.Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısı ve eritilmiş tereyağını karıştırıp hamurun üzerine fırçayla sürün. Pul biber ve kekik serpip 20 dakika bekletin.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın. Sağlık olsun.<b>Pırasa Böreğinin Püf Noktaları Nelerdir?</b>

Tarifte kullanacağınız sütün, çok sıcak ve çok soğuk olmamasına itina gösterin. Huysuz takdirde maya çözünmeyecektir.Pırasalı iç harcı ılımadan hamura doldurmayın. Sıcak iç harç, hamuru incelterek kıvamının bozulmasına neden olur.Hamuru kalın bir şekilde sarmamaya özen gösterin.Hazırladığınız böreği, fırına vermeden önce mutlaka dinlendirin. Bu sayede tüm malzemeler özdeşleşecektir.Böreğin eşdeğer pişmesi için, önceden ısıtılmış fırına atın.<b>1 Dilim Pırasa Böreği Kaç Kalori?</b>

Bir dilim pırasa böreği, takriben 215 kaloridir. Hamur işi olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Alternatif olarak beyaz peynir ve sebze ile hazırlanan nefis gül böreği tarifini de deneyin.Ev yapımı börek tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Nefis ve pratik boşnak böreği tarifine göz atmayı unutmayın.

[IMG]lezzet/content/assets/images/dbabone.png[/IMG]

lezzet

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.