You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

⭐⭐⭐Administrator⭐⭐⭐
Tas Kebabı
Lokum Kıvamında Tas Kebabı 
Malzemeler
1 kg kuşbaşı doğranmış dana eti
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 baş yemeklik doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı domates püresi veya bir domatesin rendesi
3 adet orta boy patates
Tuz
Karabiber
Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı Tüm et yemeklerinde etin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Böylece tencerenin ısısını korumuş olursunuz.
Tencereyi ısıttıktan sonra sıvı yağı tencereye alıp ısıtın. Isınan yağa etleri ekleyip ocağın en yüksek ateşinde rengi dönene dek mühürleyin.
Ardından ocağı en kısık ayara alıp tencerenin kapağını kapatın. Etler suyunu salacak ve çekecek. Suyunu çekmeye yakın kapağı açık olarak bir süre daha pişirin.
Suyunu çeken ete küçük küçük doğranmış soğanları ekleyip 5-10 dakika kavurun.
Salça ve domates püresini ekleyip bir 5 dakika daha kavurduktan sonra etlerin üzerini geçecek kadar (1,5-2 su bardağı kadar) kaynar su ekleyin.
Fokurdamaya başlayınca ocağı en kısık ayara getirip kapağı da kapatarak, yemeğin suyu kıvam alana dek pişirin.
Az miktar su kaldığında tuz ve karabiberle yemeği tatlandırıp ocaktan alın.
Patatesleri iri küpler halinde doğrayıp kızgın yağda kızartın ve etler ile birlikte servis edin. Etin suyu da kendisi de inanılmaz lezzetli oluyor.
Deneyenlere afiyet olsun.
Herşey Sensin Maviş

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumki.Com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.